İş cinayetlerinde korkunç tablo!

Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın "orantısız rant"ı itiraf ettiği inşat sektöründe, o rantı artırmak için alınmayan tedbirler her geçen gün bir iş cinayeti daha yaşanmasına neden oluyor. O cinayetlerden biri de İzmir'de yaşandı. İstanbul Küçükyalı'daki inşaat işçileri ise, kötü koşullara tepki olarak grev kararı aldı. Son yıllarda inşaatlarda yaşanan ölümlere ilişkin rakamlar durumun vahametini ortaya koydu.

Abone ol

Mecidiyeköy'de asansör faciasında 10 işçi öldü. Esenyurt'ta 15'inci kattan, Kartal'da 5'inci kattan, Konya'da 3'üncü kattan düşerek öldü işçiler... Türkiye'nin iş cinayetlerine verdiği kurbanlar bitmek bilmiyor. İş cinayetlerin adresleri değişse de, alınmayan güvenlik önlemleri ve aşırı kar hırsı canların hiçe sayılmasına neden oluyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın inşaat sektöründe "orantısız rant var" açıklamasını yaptığı gün İzmir'de bir kişi daha hayatını kaybetti.

25 yaşındaki Mehmet İsa Dumlu, Kütahya Üniversitesi'nde öğrenciydi. Alçı yapmak için çıktığı Buca'daki inşaatın 5'inci katında dengesini kaybetti, asansör boşluğuna düştü.

Ağır yaralanan Dumlu, kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Alınmayan güvenlik önlemleri nedeniyle can kayıpları sürerken, işçilerin bir diğer sorunu da kötü çalışma koşulları. İstanbul Küçükyalı'daki işçiler bu duruma tepki gösterdi. Aydınevler'deki Rönesans İnşaat çalışanları kötü çalışma koşullarına karşı grev kararı aldı.

Son yıllarda inşaatlarda yaşanan iş cinayetlerini sayısı ise korkunç tabloyu gözler önüne seriyor. "Orantısız rant" kurallarının geçerli olduğu inşaat sektöründe meydana gelen iş cinayetleri son 6 yılda 2000 bine yaklaştı. Cinayet gibi kazalarda yaralanan 1000'i aşkın inşaat emekçisi kalıcı olarak sakatlandı.

ulusalkanal.com.tr

İki günde iki farklı açıklama! Gündem Hedef IŞiD mi, Esad mı? Gündem "Karargah evleri” Tertibi ile ilgili yeni belgeler açıklıyoruz! Gündem AİHM'den 'zorunlu din dersi' kararı Gündem