Meclis Başkanı: Hasret olduk eski istibdada biz

Meclis Başkanı İsmail Kahraman Sultan Abdülhamit'in hürriyet savaşçılarına karşı despot yönetimini öven bir şiiri, Dolmabahçe Saray'ında okudu. Abdülhamit yıkılmasa Osmanlı Devleti'nin yıkılmayacağını savunan Kahraman, "Öldürürler başlasak feryada biz / Hasret olduk eski istibdada biz" dizeleriyle duygularını ifade etti. Meclis-i Mebusan'ı 30 yıl kapalı tutan Sultan Abdülhamit Türkiye Büyük Millet Meclisi himaseyinde anılıyor.

Abone ol

Meclis Başkanı İsmail Kahraman Abdülhamit'in toplumu baskı altına aldığı istibdat dönemine olan özlemini bu sözlerle dile getirdi.

13 Şubat 1878'de Meclisi Mebusan'ı süresiz olarak kapatan Sultan ikinci Abdülhamit, Türkiye Büyük Millet Meclisi himaysinde uluslararası bir sempozyumla anılıyor.

Etkinliğin başmimarı Kahraman, Abdulhamit'i bu sözlerle anlattı. "Abdulhamit tahttan indirilmese imparatorluk yıkılmayacaktı" iddiasında bulundu.

Sempozyum açılışına İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu Başkanı İlber Ortaylı katıldı. Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da salondaydı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise mesaj gönderdi. Mesajında Abdülhamit'le ilgili "haksız ve asılsız ithamların, iftiraların muhatabı olmuştur" dedi.

Sempozyum açılışına Abdülhamit'in üçüncü ve dördüncü nesil torunları da yer aldı. Harun Abdulkerim Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu, Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Nurhan Osmanoğlu, Nilhan Osmanoğlu etkinlikte hazır bulundu.

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu da Abdülhamit sempozyumundaydı. İhsanoğlu bir süre tarihçi İlber Ortaylı ile sohbet etti.

İstanbul'daki Dolmabahçe Saray'ında başlayan sempozyum, 25 Eylül'de bitecek.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan Washington’a rest Gündem Eski Galatasaraylı futbolcu İsmail Demiriz tutuklandı Gündem Korkunç olayın ardından metro seferleri durdu Gündem Çağrı Heyeti üyelerinin MHP’den ihracına tepki Gündem