Dünyanın en hızlı interneti nerede? Rekor kırıldı

İnternet günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Uluslararası şirketlerden devletlere, Cumhurbaşkanından sıradan vatandaşa kadar herkes interneti aktif olarak kullanıyor. Dolayısıyla internet kadar internetin hızı da hayatımız için olmazsa olmaz. Peki dünyanın en hızlı interneti nerede? Detaylar haberimizde...

Abone ol

Günümüzde internetsiz bir yaşam düşünülemez hala geldi. Günlük hayatta kullandığımız en basit aletler bile internet olmadan kullanılamıyor.

DÜNYANIN EN HIZLI İNTERNETİ NEREDE?

Japonya'da Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü’ndeki mühendisler dünyanın en hızlı interneti rekorunu kırdı. Mühendisler 319 terabit/sn hıza ulaştı.

Japon mühendislerin özel olarak geliştikleri bir yöntem ile hada önce kırılmış olan dünyanın en hızlı interneti 178 terabiti 319 terabite çıkarmayı başardılar.

Kırılan rekoru daha iyi anlamak için örnek verecek olursak, GTA V oyununu saniyede 5 bin kere indirebiliyorsunuz.

Dünya'ya şehir büyüklüğünde asteroitler çarpıyordu Bilim ve Teknoloji Virgin Galactic'in kurucusu Sir Richard Branson uzaya seyahat etti Bilim ve Teknoloji SANCAK Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi Bilim ve Teknoloji AKINCI TİHA'dan gövde gösterisi Bilim ve Teknoloji