Almanya'ya "soykırım" tepkisi

Almanya'nın 1915 Ermeni olaylarını "Soykırım" olarak kabul etme girişimine tepkiler büyüyor. Uzmanlar, böyle bir kararı Alman Parlamentosu'nun almaya yetkili olmadığı görüşünde. Perinçek-İsviçre davasında AİHM'in verdiği kararı hatırlatan ANKA Enstitüsü Bilimsel Danışma Kurulu üyesi Ömer Lütfi Taşçıoğlu da, parlamentoyu hukuka uymaya çağırdı. Taşçıoğlu, 28 Mayıs'ta Berlin’de yapılacak yürüyüş ve mitin için de yurttaşlara çağrıda bulundu.

Abone ol

Alman Federal Meclisi, 2 Haziran günü 1915 Ermeni olayları için “Ermeni Soykırımını Tanıma” önergesini oylamaya açacak. Almanya'ya Türklerden tepkiler var.

ANKA Enstitüsü Bilimsel Danışma Kurulu üyesi Emekli Kurmay Albay Ömer Lütfi Taşçıoğlu, Almanya parlamentosunun böyle bir karar almaya yetkisinin olmadığını savundu.

Peki Alman parlamentosu neden yetkili değil? Soruya Perinçek- İsviçre Davasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararıyla yanıt veren Taşçıoğlu, Almanya'yı hukuka uymaya çağırdı.

Taşçıoğlu, yurttaşları 28 Mayıs'ta Almanya'nın Başkenti Berlin'e davet etti.

Haber: Gürkan Demir - Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

Emekli polisler Anayasa Mahkemesi önünde hak aradı Gündem Emekli polisler Anayasa Mahkemesi önünde hak aradı Gündem Gültekin: Vatan savaşında Gaziantep ve Kilis halkına çok görev düşüyor Gündem Gültekin: Vatan savaşında Gaziantep ve Kilis halkına çok görev düşüyor Gündem