Canduran: Tecavüz davalarında iyi hal indirimi uygulanmasın

Hukukçular, kadına şiddete karşı atağa geçti, şiddet ve tecavüz davalarında yaşanan haksızlıklara karşı mücadele kararı alındı. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, “Şiddet ve tecavüz davalarında haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin uygulanmasın” dedi. Özgecan’ın babası Mehmet Aslan da, ömrünü kadını korumak için harcayacağını söyledi.

Abone ol

Fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalan kadınlara yardım etmek için kurulan Ankara Barosu Gelincik Merkezi 5’inci yaşını kutladı.

Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ankara’da “Gelincik, umuda uzanan el” adlı panel düzenlendi.

Panele çok sayıda hukukçunun yanı sıra, Özgecan’ın babası Mehmet Aslan’ın yanı sıra Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Selçuk Yöntem ve gazeteciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran kadına şiddeti önlemek için mahkemelere önemli bir çağrı yaptı.

Panel öncesi açıklama yapan Özgecan’ın babası Mehmet Aslan, “Ben bundan sonraki ömrümü Özgecanları korumak için bu işe adayacağım” diye konuştu.

Haber: Emek Kaynak

ulusalkanal.com.tr

Kahraman 3 şehide veda Gündem Kahraman 3 şehide veda Gündem Diyarbakır'da 7 polisin şehit olduğu saldırıda kilit isim yakalandı Gündem Yüksekova'da 4 tutuklama Gündem