Ulusal Kanal'a Haziran Direnişi davası!

Haziran ayaklanmasında penguen yayınlamak yerine, Türk Milleti'nin sesi olan Ulusal Kanal'a RTÜK cezalarının ardından yargı baskısı başladı.

Abone ol

Yayınlar nedeniyle Ulusal Kanal Sorumlu Müdürü Naci Eriş hakkında dava açıldı.

Haziran ayında yapılan yayınlar nedeniyle soruşturma yürüten Savcı Nurten Altınok, 4 sayfalık iddianame hazırladı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. İddianamede, Ulusal Kanal yayınına katılan konukların söylediği sözlere yer verildi, RTÜK'ün de bu nedenlerle ceza verdiği vurgulandı.

Halk hareketini ekrana taşımayı suç sayan savcı, olayların doğrulatılmadan, abartılı olarak verildiğini iddia etti. Ancak iddianamede yer alan cümlelerin kimler tarafından söylendiği, ya da bir suça neden olup olmadığı belirtilmedi.

İddianamede öne sürülen gerekçelerin "Suç işlemeye alenen tahrik suçunu oluşturduğu" savunulan iddianamede Naci Eriş'in 7 buçuk yıla kadar hapsi istendi.

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş, kanalın yayınlarıyla şiddeti asla özendirmediğini söyledi.

Güneş, eylem sırasında da şiddet yaşanmadığını hatırlattı.

Davaların Ulusal Kanal'ı yıldıramayacağını belirten Güneş "görev başındayız" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Türk, Barzani'den umutlu Gündem Adana Valisi'nin sinirinin nedeni yakalanan TIR mı? Gündem Türk-İş kıdem tazminatında tavrını korudu Gündem AKP'li vekil, Vali Coş'tan "illallah" etti Gündem