CHP tüzük için toplanacak

CHP'de şimdiden tartışmalara neden olan tüzük kurultayı yarın toplanıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile kurultaya 1 gün kala yoğun eleştiri alan 3 ana madde değiştirildi. Böylece gençlik yaşı 30’a indirildi. Ön seçim ve Etik Kurul için milletvekillerine, belediye seçimleri için de il başkanlarına danışılması tüzüğe konuldu.

Abone ol

CHP'de olağan kurultayın ardından bu sefer tüzük değişikliği için 8 Mart’ta delegeler tekrar bir araya gelecek. Parti içinde büyük tartışmalara neden olan yeni tüzüğe ilişkin 47 milletvekilinin bildirisine Genel Merkez sessiz kalamadı.

Genel Merkez’den gelen bu açıklamanın ardından bugün bildiride 3 madde değiştirildi. Kurultaya 1 gün kala yapılan değişiklikle gençlik yaşı 35'den 30'a çekildi. Kota ise yüzde 20 olarak kaldı. Genel Merkez’in tüzük taslağında yer alan milletvekili aday saptama kriterine ilişkin düzenlemeden vazgeçildi. Böylece eski haliyle, 1 milletvekili çıkaran illerde önseçim şartı aynı kaldı.

Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Etik Kurul üyeliği için milletvekillerine, belediye seçimleri için de il başkanlarına danışılması ve görüşlerinin alınması da tüzüğe konuldu.

Bu arada Merkez Yürütme Kurulu'na ilişkin yapılan düzenlemeden de vazgeçildi. Bu düzenlemede eski haliyle yeni tüzüğe konuldu. Bugüne kadar olduğu gibi kurul üyelerini genel başkan Parti Meclisi'nden belirleyecek. Seyirciye ve basına kapalı olan kurultaya ilişkin bilgiyi ise CHP Sözcüsü Bülent Tezcan verdi.

İki gün sürecek kurultay sonucunda karara bağlanacak CHP'nin tüzüğü Pazartesi'den itibaren geçerli olacak.

HABER: ÜNSAL ERGEL

ulusal.com.tr

chp
CHP-AKP arasında seçim güvenliği zirvesi Gündem 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı Gündem 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşü ve kutlamalarından renkli görüntüler Gündem 42 FETÖ sanığına daha ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi Gündem