Balbay, politik yaşamına ilişkin planlarını anlattı

CHP Milletvekili Mustafa Balbay, politik yaşamına ilişkin planlarını Hürriyet ve Habertürk Gazetelerine anlattı. Açılım sürecine katkı sunmak istediğini belirten Balbay; "Eski Balbay değilim, köşelerim genişledi" dedi.

Abone ol

CHP Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 9 ay süren tutukluluğun ardından siyasi yaşamıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Habertürk ve Hürriyet gazetelerine konuşan Balbay, "Eski Balbay değilim, köşelerim genişledi" dedi.

“Şimdiki Balbay, eskisine göre köşeleri daha yumuşamış bir Balbay mı?

Köşeleri genişlemiş bir Balbay.”

Balbay, AKP'nin Öcalan eliyle yürüttüğü son açılım sürecine destek verdi.

“Çözüm sürecinin başlamış olmasını önemsiyorum. Katkım olursa sevineceğim.

Yani önümüzdeki süreçte PKK'lıların silahı bırakıp siyasete katılması iyi mi olur?

Evet, siyaseten çözüm aramaya varım”

Sürece katkı sunmak isteyen Balbay, KCK tutuklularına dikkat çekti.

“Evet, sadece vekiller değil "Belediye Başkanları da çıkmalı" dedim. Biliyorsunuz çoğu Güneydoğu illerimizden seçilmişti”

Balbay Kürdistan kelimesini kullanmak için erken olduğunu belirtti.

“Kürdistan’dan başlamamak gerekir. Belki bu süreçte Türkiye öyle sağlıklı bir noktaya gelecek ki bölgelere coğrafi adlar verilebilecek. Ama bugün oradan başlarsanız sanki çok derin bir düğümün en altından başlıyormuşsunuz gibi bir hava ortaya çıkıyor”

Balbay kendisini "sürecin seçesi" olarak tanımladı.

“Ben barışın güvercini değil serçesiyim. Toplumdaki bu yangına karşı gagasında su taşıyan bir serçeyim. Bir muhalefet milletvekili olarak ben iktidarın hem canını sıkmak istiyorum, hem elini sıkmak istiyorum”

ulusalkanal.com.tr

AKP'li vekil partisinden istifa etti Gündem "Beldeme dokunma" Gündem "Öcalan'ın mektupları muhataplarına ulaştırıldı" Gündem Dört parti Avcılar'da Atatürk'te birleşme kararı aldı Gündem