2 şehirde koronavirüs vakaları arttı

Yurtta, koronavirüs ile mücadelenin ikinci ayağında 'yeni normal'e ayak uydurma çabaları iki şehirde olumsuz sonuçlandı. Normalleşme sürecinin rehavete neden olduğu iki şehirde evlerde gizlice nişan törenlerinin bile yapılması ile Şanlıurfa ve Batman'da vaka sayıları yükseldi.

Abone ol

Normalleşme sürecine girişin ardından tekrar artmaya başlayan vaka sayılarının hangi iki ilde en fazla olduğu açıklandı. Batman ve Şanlıurfa'da endişelendiren vaka sayısı artışlarının nedeni ise gizlice yapılan törenlere ve seyahate bağlandı.

Diyarbakır'da ikinci dalga endişesi yaşanırken şimdi de Batman ve Şanlıurfa'da da vaka sayıları hızla yükseldi.

Can kaybında da artış yaşanan 2 kentte risk 10 gün öncesine göre daha da arttı.

Şanlıurfa'da son 12 günde 137 adreste 14 günlük karantina tedbiri uygulanmaya başladı. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise durumla ilgili açıklamada bulunarak, "Mart ayında ülkemizde tespit edilen ilk vakanın ardından uygulanan izolasyon tedbirleri sayesinde, normalleşme sürecinin başladığı haziran ayının başlarına kadar Şanlıurfa’da ciddi bir risk bulunmuyordu. Ancak haziran ayının başlarından itibaren vaka sayımızın ve can kaybımızın artmaya başladığını üzülerek açıklamak durumundayız. Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça evlerinden dışarıya çıkmamalarını, akraba ve komşu ziyaretlerini ertelemelerini istirham ediyoruz. Şanlıurfa için riskin 10 gün öncesinden daha yüksek olduğunu belirtmek istiyorum.” sözleri ile uyardı.

Yeni normalleşme sürecine ayak uyduramayan Batman'da ise son 3 günde 101 yeni vaka görüldü. Kentte ikinci dalga endişesi yaşanıyor.

ulusal.com.tr

Üreticilerin hedefi ihracat Yurt Ankara'da sağanak etkili oldu Yurt Valilik açıkladı! O ile girişler sınırlandırıldı Yurt Beyoğlu'nda patlama Yurt