Yaşayan İnsan Hazinesi’nden adaylara türkü şöleni

Abone ol

Yüksel Kayan / Denizli

UNESCO’nun 2008 yılı “Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı” seçtiği Hayri Dev, Vatan Partisi Denizli milletvekilleri adaylarına Türkü şöleni yaşattı. Dev, Vatan adaylarıyla önce sohbet etti, sonra da cura ve üçtelli sazıyla konser verdi. Denizli’nin Çameli İlçesine bağlı Gökçeyaka köyünde yaşayan 88 yaşındaki Dev, kendi yaptığı ağaç dalından cura ve üçtelli saz eşliğinde söylediği türkülerle tanınan bir halk ozanı. Hayri Dev, UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi” olarak gösterdikten sonra 12 ülkede telli cura ve çam düdüğüyle konserler verdi.

Vatan Partisi heyeti köy ve esnaf ziyaretlerinde üreticilerin sorunlarını dinledi, partilerinin ekonomik programını anlattı. Bölge halkının başlıca sorunu girdi maliyetlerini karşılayamamak. Borçlu olduklarını dile getiren üreticiler tarlalarına, traktörlerine, evlerine icra geleceğinden endişeli. Bağkur ve sağlık sigortası primlerini de yatıramadıklarını söyleyen üreticiler, hasta olmaya korktuklarını dile getirdi. Vatan Partisi adayları bölge halkına çözüm sözü verdi.

Vatan adaylarına Buldan’da bir köylü şöyle seslendi: “Atatürk’ün CHP’sinden eser kalmadı! Nerede Atatürk nerede İnönü, nerede Kılıçdaroğlu? Cumhuriyet’ten, birlikten vazgeçemeyiz. Bunları bir tek siz söylüyorsunuz. Türkiye’yi savunan tek lider Doğu Perinçek’tir. Oyum Vatan’a helal olsun!”

Efsane gerçek çıktı! Büyükşehir'e ait araçlar Erkilet'te define arıyor Yurt Eşine yine fuhuş yaptırdı Yurt Öğrenci servisi su kanalına düştü: 1 ölü, 5 yaralı Yurt Okul servisi ile otomobil çarpıştı! Yurt