Lice'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı - Diyarbakır haberleri

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı 18 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi. Terör operasyonları nedeniyle ilan edilen yasak saat 7 itibarıyla kaldırıldı. Operasyonların devam ettiği Şırnak'ta ise 3 PKK'lı terörist çatışmada etkisiz hale getirildi, 4 terörist de örgütten kaçarak askere teslim oldu.

Abone ol

DİYARBAKIR VALİLİĞİ AÇIKLADI: LİCE'DE 18 KÖYDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

Diyarbakır Lice'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Valilik resmi internet sitesinden duyurdu.

Diyarbakır'da 5 Mart'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon başlatılmıştı. Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için Lice ilçesine bağlı 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Valilik yasağın 16 Mart günü saat 07.00’dan itibaren kaldırıldığını duyurdu.

Bölgede PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon da sürüyor. Örgüte ait Lice'de 119 kg toz esrar ve 10 kg kubar esrar ele geçirildi.

ŞIRNAK'TA OPERASYON: ULUDERE 3 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, SİLOPİ'DE 4 PKK'LI TERÖRİST TESLİM OLDU

Genelkurmay Başkanlığı da süren operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Teröristlerin geçiş güzargahı olarak kullanmaya çalıştığı Şırnak'ta güvenlik güçleri PKK'ya göz açtırmıyor. Uludere'de eylem hazırlığında olan teröristlerle sıcak temas sağlandı.. 3 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

Örgütteki çözülme devam ediyor. Irak kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 4 PKK'lı Silopi'de askere teslim oldu.

MARDİN'DE PKK SALDIRISI: MAZIDAĞI'NDAKİ PKK SALDIRISIYLA İLGİLİ 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde ise dün yaşanan PKK saldırısıyla ilgili bir gelişme yaşandı. Bombalı saldırıyla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Kişilere ait olan bir tabanca, bir av tüfeği, 25 kg amonyum nitrat ve bir drone ele geçirildi.

AĞRI'DA 2 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Ağrı Valisi Musa Işın da Doğubayazıt'ta 2 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Teröristlerden biri örgütün Doğubayazıt sorumlusuydu.

TUNCELİ'DE BİR MLKP ÜYESİ TESLİM OLDU

Tunceli'de ise MLKP terör örgütünden kaçan bir terörist silahıyla birlikte güvenlik güçlerine sığındı.

ulusalkanal.com.tr

Terör örgütü PKK'ya dev operasyon: Yüzlerce gözaltı Gündem Fransa Paris'te IMF binasında patlama: 1 yaralı Gündem Türkiye ve Hollanda arasındaki gerilim Birleşmiş Milletler'e taşındı Gündem FETÖ sanığı Ali Fuat Yılmazer'in kızı gözaltına alındı Gündem