Moskova'da Putin ile görüştü! Kerry'den komik iddia!

Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığından sadece ABD değil, İsrail de rahatsız. Dün Moskova’da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya’nın Suriye’ye yardımlarını kesmesini istedi. Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier de şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Steinmeier, “Rusya’nın bölgedeki askeri angajmanını artırmasını memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

Abone ol

Washington her fırsatta, Moskova’nın Suriye’deki varlığından rahatsızlık duyduğunu açıklıyor. Moskova yönetimi ise bu güne kadar Suriye konusunda hiç geri adım atmıyor.

Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığından bu kez de İsrail şikayetçi oldu.

Moskova’ya giden Tel Aviv hükümet yetkilileri, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Netanyahu görüşmede, “Ziyaretinin amacının Rus ve İsrail kuvvetleri arasında yanlış anlama olmasını önlemek” olduğunu söyledi. Hizbullah’a silah tedariki sağlanmasını, Suriye ordusunun ve İran’ın İsrail’e karşı ikinci bir cephe açmasını önlemeye kararlı olduklarını dile getirdi.

Putin’in yanıtı ise net oldu. Rusya devlet başkanı, “Suriye kendi devletini kurtarmaya çalışıyor” dedi.

Rusya’nın Suriye’deki etkinliği ile ilgili Almanya’dan da dikkat çeken bir açıklama geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, “Rusya’nın bölgedeki askeri angajmanını artırdığı gerçeğini güçlü bir biçimde memnuniyetle karşılıyorum” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry konuyla ilgili yine bir açıklama yaptı. Kerry, Rusya’nın desteğinin radikalleri güçlendireceğini iddia etti.

ulusalkanal.com.tr

Macar Ordusu'na tam yetki Dünya ABD doğruladı! Dünya Almanya'da yaşayan Türkler yerel seçimlere katılma hakkı için harekete geçiyor Dünya ABD'den açıklama: Terörist örgüt olarak görmüyoruz Dünya