Esnaf için 'sicil affı' çağrısı

Dövizdeki dalgalanmalardan etkilenen esnaf için çözüm önerisi Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu'ndan geldi. Federasyon Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın kredi almasının önündeki engellerin kaldırılması için sicil affı çağrısı yaptı. Palandöken bankalara da görev düştüğünü belirtti. Bu arada CHP de sicil affı için Meclis'e kanun teklifi verdi.

Abone ol

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dövizdeki dalgalanma karşısında esnafın direnmesi için sicil affı çağrısı yaptı.

Palandöken, ekonomik istikrar için önemli bir görev üstlenen esnafın en çok da bugünlerde finansmana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bankaların sudan sebeplerle esnafın krediye ulaşmasını engellediğini savunan Palandöken, 2017'de çıkartılan sicil affının da bankalar tarafından uygulanmadığını hatırlattı.

Bu arada sicil affına ilişkin CHP'den önemli bir hamle geldi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sicil affı ile ilgili bir kanun teklifi sundu.

1 Ekim’de Meclisin açılmasıyla gündeme gelmesi beklenen kanun teklifinde, esnaf için sicil affının zorunluluk haline geldiği ifade edildi.

HABER: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

Yenilenebilir Enerji'ye 363 milyon dolarlık finansman Ekonomi Bakan açıkladı: Bin 296 üründe haksız fiyat artışı tespit edildi Ekonomi Dolarda son durum (19 Eylül 2018 Döviz fiyatları) Ekonomi Yenilenebilir katma değer Ekonomi