Avrupa’da Floyd eylemleri

George Floyd eylemlerinin yankıları Avrupa'da da sürüyor. İngiltere başta olmak üzere Fransa ve Almanya'da ırkçılığa ve polis şiddetine karşı eylemler yapıldı.

Abone ol

George Floyd için Avrupa ülkelerinde de protesto eylemleri sürüyor.

Başta İngiltere olmak üzere Fransa ve Almanya'da eylemler vardı.

Fransa’nın başkenti Paris'te gösteri yasağına rağmen ABD Büyükelçiliğinin bulunduğu Concorde Meydanı'nda toplanan binlerce eylemci, polis şiddetini ve ırkçılığı protesto etti.

Polis, göstericilerin ABD Büyükelçiliğine yaklaşmasını engellemek için büyük barikat kurdu.

Polisin meydana çıkan sokakta araçlarla barikat kurması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Göstericiler, polis araçlarının yanında eylem yaptıktan sonra Eyfel Kulesine doğru yürüyüşe geçti.

İngiltere'nin başkenti Londra’da binlerce kişi bir kez daha Parlamento Meydanı’nda toplanarak ırkçılık karşıtı gösteri düzenledi.

"Siyahların hayatı değerlidir", "Adalet yoksa barış da yok" sloganları atan göstericiler, "Irkçılık bir salgındır", "Sessizlik de şiddettir", "İngiltere masum değil" yazılı dövizler taşıdı.

Öte yandan, Almanya'nın Münih kentinde 7 bin, Frankfurt şehrinde de 8 bin kişinin polis şiddetini ve ırkçılığı protesto ettiği bildirildi.

ulusal.com.tr

Rusya'da kitap fuarı açıldı Dünya İsrail'in ilhak planı protesto edildi Dünya Irak'ta 40 DEAŞ mensubu yakalandı Dünya Netanyahu otizmli Filistinlinin şehit edilmesi hakkında konuştu Dünya