“Ya yuvaya, ya cezaevine“

Çanakkale'de açılan Gezi Parkı davasında savcı, çok tartışılacak bir iddianame hazırladı. İddianamede, yola sprey boyayla yazı yazan 13 yaşındaki B. T. İ'nin 2 yıla kadar hapsi istendi. Uzman raporunu da dikkate almayan savcı B. T. İ. 'nin, hapis cezası olmazsa çocuk yuvasına alınmasını talep etti.

Abone ol

Çanakkale'de Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yönelik açılan davada, tartışma yaratacak talepler yer aldı.

Eylemler sırasında yola sprey boyayla yazı yazan 13 yaşındaki bir çocuğun 2 yıla kadar hapsi istendi. Savcı hapis cezası olmazsa, "çocuk yuvaya alınsın" dedi.

B.T.İ. isimli, 8'inci sınıf öğrencisi eylemler sırasında yola “Hükümet istifa”, “Faşizme ölüm” gibi sloganlar yazdı. Radikal Gazetesi'nin haberine göre, Çanakkale İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tevfik Güreşçi, B.T.İ.'nin ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçundan işlem yapılmasını istedi. Bu suçlamaları ağır bulan Çocuk Şubesi ise, ‘kamu malına zarar verme’ iddiasıyla şikayetçi oldu.

Savcı da iddianamede, "kamu malına zarar" suçlamasını yönelitti. 13 yaşındaki B.T. İ. hakkında rapor hazırlayan Adli Tıp Uzmanı çocuğun, "suçun anlam ve sonuçlarını anlayacak olgunlukta olmadığını" vurguladı. Ancak savcı raporu dikkate almadı.

2 yıla kadar hapsi istenen B.T.İ. ilk duruşmaya katılmayınca, hakim ikinci duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

ulusalkanal.com.tr

“Türkiye'de özgürlük açığı var“ Gündem Eski koğuş arkadaşı Balbay'a ne mesaj yolladı? Gündem 20 Dakikada gelen tahliye Gündem Mandela'nın cenaze töreni Gündem