Kaş'ın Çukurbağ Yarımadası'ndaki 120 dönümlük alan ranta açıldı

Selim Doğan, Cihan Kamer ve Remzi Gür... Bu üçlü Antalya Kaş'ta 12 dönüm zeytinlik vasfı bulunan bir araziyi 6 milyon avroya satın aldı. Ardından AKP'li Büyükşehir Belediyesi arazinin zeytinlik vasfını değiştirdi. Şimdi bu arazinin değeri 30 milyon avro. Bu üç ismin bir ortak özelliği de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile olan yakın ilişkileri.

Abone ol

Son yılların en büyük imar vurgunu yaşanan noktalardan biri de Antalya'nın Kaş ilçesi.

Çukurbağ Yarımadası'ndaki İmar vurgunu 2007 yılında başladı. Vurguna adı karışanlar ise bir hayli dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile Hasan Doğan’ın oğlu Selim Doğan, Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer ve Erdoğan’ın çocuklarının bursiyeri Ramsey’in sahibi Remzi Gür.

Selim Doğan,Cihan Kamer ve Remzi Gür, önce Adadaki 120 dönümlük zeytinlik alanı 6 milyon Euro'ya satın aıldı. Ardından AKP'li Büyükşehir Belediyesi Meclis'inde arazinin vasfı tarla olarak değiştirildi. 6 milyon Euro’ya satın alınan araziye bugün 30 milyon Euro fiyat biçiliyor. Araziye lüks bir otel, villalar ve kişiye özel bir liman yapılmak istendiği iddia ediliyor.

Kaş Turizm Tanıtma Derneği halihazırdaki itirazlarına ve mücadelesine Çukurbağ'ıda ekledi ve gerekli itirazları yaptı.

Doğanın ranta kurban gitmemesi için Kaş Koruma Platformu Sözcüsü Munise Ozan, mücadele başlattıklarını söyledi.

Davanın Avukatı Tuncay Koç İç İşleri Bakanlığı müfettişlerini göreve çağırdı.

Haber: Devrim Aşkın Karasoy

Kamera: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

PKK'ya büyük darbe! İstanbul'daki 3 liderinden biri yakalandı Yurt İki ağacımı kesip 300 lira verdiler! Yurt Kaş'taki zeytinlik yağması meclise taşındı! Yurt Ahmet Çakar'dan hakaret dolu sözler Yurt