“Türkiye'de hükümet yok“

AKP'nin kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, "Türkiye'de şu anda hükümetin olmadığını" söyledi. Cumhuriyet gazetesine konuşan Yalçınbayır, YSK'nın 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını açıklamasıyla "Hem başbakanın hem bakanların bakanlıkları düşmüştür" dedi.

Abone ol

AKP'nin kurucu kadrolarından olan eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra açıkça anayasanın ihlal edildiğini söyledi.

"Türkiye'de şu anda hükümet yoktur. Bakanlar Kurulu da yoktur, anayasayı apaçık ihlal eden bir Meclis Başkanı, onu dikkate almayan mevcut cumhurbaşkanı ve seçilmiş cumhurbaşkanı vardır. Bu sözlerim ne muhalefetten ne muhabbettendir. Sadece ve sadece hukuk ve adalettendir."

Cumhuriyet gazetesine konuşan Yalçınbayır, 15 Ağustos'ta YSK'nın Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını açıklamasıyla birlikte "Hem başbakanın hem bakanların bakanlıkları düşmüştür." dedi.

"TBMM Başkanı, Tayyip Bey'in vekilliğini düşürmek zorundadır. Vekillik düşünce Başbakanlık da düşer. Hem başbakanın hem bakanların bakanlıkları düşmüştür. Siyasi partiler yasası da, parti tüzüğü de bunu emreder."

Yalçınbayır Meclis Başkanı Cemi Çiçek'i göreve çağırdı.

"Çiçek, hem Başbakanlık ve vekilliğin düşmesi, hem de mal bildiriminin yayınlanması konusunda üzerine düşüne yapsın. 3628 sayılı mal bildiriminde bulunulmasıyla ilgili kanuna göre, seçilmişler gizli olarak mal bildirimlerini verir. 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi kanununda ise cumhurbaşkanı ile ilgili düzenleme var ve mal bildiriminin açıklığı ile ilgili emir var. Ancak siz bu emri dikkate almıyorsunuz."

ulusalkanal.com.tr

AKP'li milletvekilinden İnce'ye sert eleştiri Gündem Gülen'in başvurusuna ret Gündem 1 Eylül: "Vira Bismillah" Gündem Ankara'da silahlı çatışma! Çete lideri hayatını kaybetti! Gündem