Tayyip Erdoğan zamanlamaya dikkat çekti, Gül ise...

Suriye'ye yönelik Amerikan planlarının parçası olan erken uyarı uçaklarının ilki, hava kuvvetleri komutanlığı envanterine törenle katldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Unutmayalım ki müttefilerimizle birlikte de kullanacağız bu uçakları" diyerek projenin iç yüzünü deşifre etti.

Abone ol

Büyük bir törenle ilk erken uyarı uçağı, Türk Hava Kuvvetleri envanterine katıldı. Uçakların Türk Amerikan ilişkileri açısından şiflerini ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi.

Cumhurbaşkanı, erken uyarı uçaklarının Amerikan politikaları dahilinde Ortadoğu coğrafyasında kullanıldığını hatırlattı.

Gül, konuşmasında uçakların Suriye'ye yönelik olası bir Amerikan tertibinde kullanılacağının işaretlerini verdi.

Başbakan Erdoğan da uçakların Türkiye'ye teslim zamanlamasına dikkat çekti.

Erken uyarı uçakları konusu Amerika'da gölge dışişleri olarak bilinen Vaşington Enstitüsü'nün bir raporunda gündeme gelmişti. Raporda patriotlarla birlikte Amerikan erken uyarı uçaklarının Türkiye'ye yerleşmesi tavsiye ediliyordu. Aynı raporda Suriye'nin kuzeyinde geniş bir alanda Esad karşıtları için güvenli bölge yaratmak hedeflendiği belirtilmişti. Bu yolla ayrıca, Suriye'ye yönelik olası bir müdahale için gerekli bilgiler de toplanabilecek.

ulusalkanal.com.tr

"Kardeşim dediği Esad'a benziyor" Gündem Kırca işçilerle omuz omuza Gündem En büyük Gezi davası: Bütün şehir yargılanıyor Gündem O yasa ile ilgili siyasilerden açıklama Gündem