Çin'den Rusya'ya tıbbi destek

Koronavirüs salgınına karşı Çin, salgınla mücadele için Rusya'ya bir tıp heyeti ve yardım malzemesi gönderdi. Öte yandan Rusya'da Kovid-19 vaka sayısı 15 bini geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı 130'a, iyileşenlerin ise 1291’e yükseldi.

Abone ol

Çin, Rusya'ya salgınla mücadele için bir tıp heyeti ve yardım malzemesi gönderdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı ve Rusya'nın Harbin Başkonsolosluğu'ndan konu ile ilgili açıklama yapıldı. Başkonsolosluk, Çinli uzmanların Rusya hükümeti tarafından davet edildiğini belirtti. Uzmanlar arasında Kovid-19'la mücadelede büyük klinik deneyimi ve uygulama bilgisi kazanan ünlü virologların ve doktorların yer aldığı bildirildi.

10 Çinli tıp uzmanından oluşan ekip, beraberinde, cerrahi ve N95 maskeleri ile koruyucu giysiler dahil olmak üzere tıbbi malzemeleri de Rusya'ya ulaştırdı.

Ekibi havalimanında, Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui ve Moskova Şehir Hükümeti Dış Ekonomik Faaliyet ve Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Sergei Cheryomin karşıladı.

Cheryomin, Çin sağlık ekibinin gelişinin Moskova'nın salgının üstesinden gelme konusundaki güvenini artıracağını söyledi.

Uzmanlar, Kovid-19'un önlenmesi, kontrolü, teşhisi ve tedavisi konusunda sağlık görevlileri için eğitim sunacak. Rusya'daki meslektaşları ile deneyim alışverişinde bulunacaklar.

Öte yandan Rusya'da vaka sayısı 15 bini geçti. Kovid-19'dan hayatını kaydedenlerin sayısı 130’a çıktı. İyileşenlerin sayısı da 1291’e yükseldi.

Vaka sayısının artması üzerine harekete geçildi. Moskova bölgesinde daha önce sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Yeni kararla artık sokağa çıkma "izinli" olacak.

ulusal.com.tr

Güney Kore'den endişe verici haber Dünya California'da koronavirüs salgınına rağmen düzenlenen partide silahlı saldırı Dünya İngiltere Başbakanı Johnson'dan sağlık çalışanlarına "Hayatımı kurtardınız" teşekkürü Dünya Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 110 bini aştı Dünya