Kabil'de Türk şirketine saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk'lere ait bir işyerine silahlı saldırı düzenlendi. Olayda, iki vatandaşımız hayatını kaybetti, ikisi de yaralandı. Aynı saatlerde Kabil'deki başka bir işyerinde bulunan 1 Türk de kaçırıldı. Kabil Büyükleçiliği'nden her iki olay ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Abone ol

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir Türk'e ait işyerine düzenlenen silahlı saldırıda iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti, iki Türk vatandaşı da yaralandı.

Saldırının yaşandığı saatlerde bir başka Türk şirketinin ofisi basılarak bir Türk vatandaşının kaçırıldığı öğrenildi.

Olay Kabil'de bir Türk vatandaşına ait Turkish Bazaar adlı işyerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Türk vatandaşı olduğu belirtilen iki öldü, iki kişi de yaralandı.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın, yaralıların tedavi altına alındığı hastaneye giderek durumları hakkında bilgi aldı.

İşyeri saldırısı ile eş zamanlı olarak bir Türk şirketinin ofisi de kimliği belirsiz kişilerce basıldı. Baskını gerçekleştirenler şirkette görevli bir Türk'ü kaçırdı.

Baskın sırasında şirkette bulunan bir başka Türk vatandaşının da darp edildiği ve şirketin Afgan görevlilerinin de yaralandığı ifade edildi.

Bölge polis tarafından kordon altına alınırken, kaçırılan Türk vatandaşın kimliği henüz açıklanmadı. Öte yandan polis her iki olayla ilgili soruşturma başlattı.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nden ise iki olayla ilgili henzü resmi bir açıklama yapılmadı.

ulusalkanal.com.tr

Facebook üzerinden yasa dışı hayvan ticareti! Dünya ABD'ye ait askeri uçak acil iniş yaptı Dünya Çin yol haritasını çiziyor Dünya Birleşmiş Milletler'den Esad'a destek Dünya