Aladağ'daki Yurt Yangını sanıkları ikinci kez hakim karşısına cıktı

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği kaçak yurt yangınının sanıkları 2. kez hakim karşısına çıktı. Evlatlarını yitiren anne babalar adaletin yerini bulmasını istiyor.

Abone ol

Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki Süleymancılar cemaatine ait kız yurdu yangını faciasının sanıkları ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Yurt müdürü ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticilerinin de olduğu tutuklu 7 sanığın Kozan ilçesindeki adliyede yargılanıyor.

Duruşma öncesi açıklama yapan mağdur aileler adelatin yerini bulmasını istiyor. Aileler kendilerine davadan vazgeçmeleri için para teklifinde bulunduğunu söylediler.

Duruşmaya katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, sanıkların kasten öldürmeden yargılanmaları gerektiğini söyledi.

Aladağ'da 29 Kasım 2016'da ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı cemaat yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ve bir eğitmen hayatını kaybetmişti.

ulusal.com.tr

Askeri okulların yeniden açılması için başlatılan nöbet mücadelesi sürüyor Yurt Kemer'de “Yaza Merhaba Şenliği“ Yurt Bartın’da uyuşturucu operasyonu Yurt Bursa'da engelli çocuklar için “atla terapi merkezi“ açıldı Yurt