Van Gölü'nde 2 kişinin daha cesedine ulaşıldı

Van Gölü'nde kaybolan tekneyi arama çalışmaları sürüyor. Son olarak 2 kişinin daha cesedi bulundu. Toplam ölü sayısı 11'e ulaştı. Tekne ise henüz bulunamadı.

Abone ol

Van'da kaybolan tekneyi arama çalışmalarında 2 kişinin daha cesedi bulundu.

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nden Van Gölü'ne açılan ve bir daha haber alınamayan teknenin bulunması için ekipler arama çalışmalarını sürdürüyor. Aramalara Deniz Kuvvetleri'nden bir ekip de dahil oldu.

Deniz Kuvvetleri'nden 4 sonar ve 4 ROW (Rov) cihazıyla suyun altı taranıyor. Diğer ekipler de havadan, karadan ve göl yüzeyinde arama faaliyetlerini sürdürüyor.

ROW cihazlarıyla 200 metre derinliğe kadar inen ekipler, 2 kişinin daha cansız bedenine ulaştı. Şu ana kadar 11 kişinin cesedi bulundu ancak tekneye dair ize rastlanmadı.

Suyun bulanık olması arama çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Cihazlar net görüntü alamıyor.

Öte yandan olayla ilgili soruşturma sürüyor. 4 olan tutuklu sayısı 5'e yükseldi. 3'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 7 zanlı serbest bırakıldı. 3 şüphelinin gözaltı süreci devam ediyor. 17 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ulusal.com.tr

van
Lunaparklarda kontrollü eğlence Yurt İstanbul Boğazı’nda denetim Yurt Atlı polis ekipleri Taksim’de denetim yaptı Yurt Safran soğanında hasat zamanı Yurt