Barzani 3 yıl sonra Ankara'da

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştükten 48 saat sonra Türkiye'ye geldi. 3 yıl aradan sonra Türkiye'ye gelen Barzani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğa ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Görüşmelerde gündem PKK ile mücadele ve ilişkiler ele alındı.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştükten 48 saat sonra Türkiye'ye geldi. Dikkat çeken ziyarette Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani 3 yıl sonra Ankara'ya gelmiş oldu.

Barzani'nin son dönemde Türkiye'nin ilişkilerinin gergin olduğu Fransız liderle 2 Eylül'de biraraya gelmişti.

48 saat sonra başkentte gelen Barzani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

IKBY Başkanının ilk durağı Dışişleri Bakanlığı oldu. Heyetler arası bir görüşme yapıldı. Çavuşoğlu, görüşmeye ilişkin resmi twetter hesabı üzerinden kısa bir açıklama yaptı.

Barzani'nin Dışişlerinden sonraki durağı Beştepe'ydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşme 1 saat 15 dakika sürdü. İkili görüşmenin ayrıntılarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Dönemin IKBY Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül 2017'de bölünme referandumu yapmıştı. Irak'ı parçalamayı hedefleyen bu referandum sonrası bölgesel yönetim ile Ankara arasındaki ilişkiler gerilmişti. Başta ticari faaliyetler olmak üzere birçok alanda işbirliği askıya alınmıştı.

ulusal.com.tr

Sağlık çalışanları hesabı belli tek maaş istiyor Gündem Giresun'da 120 geçici dükkan inşa ediliyor Gündem İşten çıkarma yasağı 2 ay daha uzadı Gündem Türkiye'den Doğu Akdeniz'de KKTC ve Libya hamlesi Gündem