Almanya, MİT için çalıştığı belirtilen 3 Türk'ü kefaletle serbest bıraktı

Almanya'da casusluk suçundan yakalanan 3 Türk hakkında takipsizlik kararı verildi. Koblenz Eyalet Yüksek Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı Muhammed Talha Gergerlioğlu'nun da aralarında bulunduğu davayı 70 bin Avro kefaletle kapattı.

Abone ol

Almanya'da casusluk suçundan tutuklanan 3 Türk hakkında karar verildi. Yazılı bir açıklama yapan Koblenz Eyalet Yüksek Mahkemesi, Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde ‘Başbakanlık Sosyometri Danışmanı‘ görevinde de bulunan Muhammed Taha Gergerlioğlu ile onun emrinde çalıştığı öne sürülen kişilerin beraat ettiğini açıkladı.

Hakimler ana sanık Gergerlioğlu’nun 70 bin avro, diğer sanıklardan Ahmet Duran Y.‘nin 5 bin avro, Göksel G.‘nin de 100 saat sosyal hizmet vermesi karşılığında davanın kararsız sonlandırılacağını duyurmuştu.

Sanık avukatları da mahkemenin teklifini kabul etti.

Mahkeme tarafından yayınlanan gerekçeli açıklamada Gergerlioğlu’nun MİT için çalıştığı ibaresi yer aldı. Ahmet Duran Y., Göksel G. ve Belçika’da yaşayan Muhammed Ç. adlı dördüncü bir kişinin Gergerlioğlu için için çalıştığı ifadeleri tekrarlandı.

ulusalkanal.com.tr

Sera gazı rekor seviyede Dünya ABD Kongresi'nde 607 milyar dolarlık onay Dünya ABD'nin müttefikinden dikkat çeken açıklama Dünya Rusya'dan yeni hamle: Putin açıkladı Dünya