İstanbul'un 2017 bütçesi dudak uçuklattı

İstanbul'un 2017 bütçesi dudak uçuklattı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan görüşmede, 42 milyarlık rekor bütçe oy çokluğu ile kabul edildi. CHP'li Meclis üyelerinin itiraz ettiği görüşmelerde, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önemli vaadlerde bulundu.

Abone ol

Ekonomide 117, nüfus olarak da dünyanın 123 ülkesinden büyük olan İstanbul'un 2017 bütçesi belli oldu.

Kasım ayı Olağan Meclis toplantısında, İstanbul'un 2017 bütçesi 42 milyar lira olarak açıklandı.

Bütçe oylaması öncesi Meclis üyelerine seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2017 yılı vaadlerini anlattı.

Topbaş, 2017 yılı sonunda şehre yapılan yatırım miktarının 117 milyar lirayı bulacağını söyledi.

Görüşmelerde, kadınların 22:00'den sonra İETT otobüslerinde istedikleri noktada inmeleri konusundaki projenin de desteklenebileceği ifade edildi.

CHP Grubu adına söz alan Tarık Balyalı, Topbaş'ın FETÖ'den tutuklanan damadına sağladığı inşaat rantı ve oradan şirketi aracılığıyla aldığı 5 gayrimenkul iddiaları tartışma yarattı.

Kendisi ve ailesine yönelik eleştirilere yanıt veren Topbaş, devam eden yargı sürecinin etkilemeye çalışıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından oylamaya sunulan 2017 yılı bütçesi 159 kabul, 64 ret oyuyla kabul edildi.

CHP Grubu, 2017 bütçesindeki yatırımların siyasi amaçlarda kullanılacağını belirterek oylamada hayır oyu kullandıklarını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Taşeron işçi kandırıldı Gündem Türk bayrağı ve Atatürk büstüne çirkin saldırı Gündem Siirt'teki maden ocağındaki heyelanla ilgili şirket ve valilikten açıklama Gündem AKP de MHP de birbirine güvenmiyor Gündem