Davutoğlu 1 yıl sonra itiraf etti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK’nın silahlarıyla ülke dışına çekilme süreciyle ilgili olarak çarpıcı bir açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK’nın silahlarıyla ülke dışına çekilme süreciyle ilgili olarak çarpıcı bir açıklama yaptı. Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’de Akil İnsanlar Heyeti’yle bir araya gelen Davutoğlu yaptığı konuşmada, “Haziran raporu sunduğunuzda dahi çok az unsurun sembolik çekildiğini biz biliyorduk ama hiç bir zaman topluma deklare etmedik ki çözüm süreci zaafa uğramasın” dedi.

AYDINLIK YAZMIŞTI

Açılım kapsamında PKK, 8 Mayıs 2013’te sınır dışına çekilmeye başlamış, 9 Eylül’de ise KCK, hükümetin adım atmadığı gerekçesiyle PKK’nın sınır dışına çekilmeyi durdurduğunu açıklamıştı. PKK’nın çekilme yüzdesi birçok kez tartışılmıştı. Hükümete yakın basın, “PKK çekildi”, “Çözüm süreci başarılı oldu”, “Terör bitti” manşetleri atarken, Aydınlık, ısrarla PKK’nın silahlı gruplarını Türkiye’den çekmediğini kamuoyuna duyurdu. Davutoğlu’nun “PKK silahlı grtuplarını çekmedi” itirafı Aydınlık manşetlerini de doğrulamış oldu. Aydınlık, çekildiği söylenen PKK’lıların Lice-Hani-Genç üçgeninde toplanarak özerkliğin merkezi haline getirmeye çalıştığını ortaya çıkartmıştı. AKP’nin “açılım” politikası, hükümetin ortaya attığı iddiaların aksine terör örgütünün önemli ölçüde güçlenmesine zemin hazırladı. Açılım sürecinde PKK’nın sınır içinde kamp sayısını azalttırken ölçek ve hacimlerini büyüttüğü, il-ilçe merkezlerine dönük konuşlanmasını tahkim ettiği, il-ilçe merkezleriyle kampların etkileşimini çeşitlendirip daha düzenli-etkin hale getirdiği ortaya çıktı. PKK’nın il-ilçe merkezlerindeki hâkimiyetini “muazzam ölçüde” pekiştirdiği, kırsal-kent ve kırsal-kırsal arasında güzergâh serbestiyetini yükselttiği, bölgedeki saha yanında insan/topluluk üstünde hâkimiyetini misliyle arttırdığı saptanmıştı.

ALGI OPERASYONU

Havuz medyası ise çarşaf çarşaf “PKK çekildi” manşetleri atmıştı. 26 Mart 2013 tarihli Akşam Gazetesi “İlk grup sınırı geçti” 26 Nisan 2013 tarihli Radikal Gazetesi “Tartışmasız Çekiliyorlar”, 26 Nisan 2013 Tarihli Taraf Gazetesi “Bu günleri de gördük çok şükür”, 26 Nisan 2013 tarihli Yenişafak Gazetesi “Oyun bitti”, 26 Nisan 2013 tarihli Habertürk Gazetesi “Cesareti terörü bitirdi” ifadeleriyle manşetler atmıştı.

Aydınlık

17 Aralık soruşturmasına verilen takipsizlik kararı 'kopyala-yapıştır' çıktı Gündem PYD ve Delta Force birlikte savaşıyor Gündem Barbaros Kıbrıs’ta, Rumlar teyakkuzda Gündem Validebağ'da iş makinesi hareketliliği Gündem