''Türkiye beklentilerimizi karşılamadı''

Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, IŞİD'le mücadele konusunda “Türkiye'den beklentimiz yüksekti ama yerine getirilmedi” dedi. Hawrami, ABD'nin Erbil yakınlarında bir askeri üs kuracağını da belirtti.

Abone ol

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel yönetimden Türkiye'ye IŞİD koalisyonuna destek konusunda eleştiri geldi.

Al Jazeera'ye konuşan Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, peşmergelerin geçişinin Türkiye'den beklentilerini karşılamadığını ifade etti.

"Türkiye’nin peşmergeye geçiş izni vermesini hoş karşılıyoruz. Ama Türkiye’den daha fazlasını beklerdik. Biraz gönderdiler ama bu yakın ilişkilerle orantılı değildi. Beklentimiz yüksekti ama maalesef Türkiye yerine getirmedi"

IŞİD'le mücadelenin uzun bir süre alacağını belirten Hawrami, Türkiye'den daha fazla destek istedikleri kaydetti.

"Olay hala dinamık ve yolun başındayız uzun bir savaş olacak. Biz Türkiye’den sadece Kürdistan için değil Kobani, Musul ya da Anbar farketmez, IŞİD ile savaşan tüm güçlere yardım etmesini istiyoruz.”

ABD'yle Harir’de askeri hava üssünün kurulmasının kararlaştırıldığını belirten Hawrawi, üssün IŞİD'e yönelik saldrırılarda kullanılacağını ifad etti.

"Harir’deki askeri hava üssüydü.Koalisyon ve IKBY bunun bir askeri üs olması için çalışıyor. Askeri üs olacak ve Kürt askerleri koruyacak. Eğitim ve koalisyonun hava saldırılarında lojistik için kullanılacak.”

Hawrami’nin sözünü ettiği üs, Erbil’e yaklaşık 75 km uzaklıktaki Harir kasabası yakınlarındaki askeri bir hava alanında kurulacak.

ulusalkanal.com.tr

Yine rant yine yıkım Gündem Hrant Dink davasında önemli gelişme Gündem Acı bekleyiş Gündem 29 Ekim Muğla'da çoşkuyla kutlandı! Gündem