Hem çobanlık yapıyor hem de milli sporcu

Menderes Eren. O bir üniversite öğrencisi. Hem çobanlık yapıyor hem de milli sporcu. Menderes Eren Katar'da katıldığı Uluslararası Katar Sürat Pateni şampiyonasında 3 altın, 1 gümüş madalya kazandı.

Abone ol

Menderes Eren... Köyde "çoban", buz pistinde "kral"... Ailesiyle birlikte hayvancılıkla uğraşan Menderes Eren, Katar'da katıldığı paten şampiyonasında 3 altın, 1 gümüş madalya kazandı.

Kısa kulvar sürat pateninin altın madalyalı milli sporcusu Menderes Eren 6 çocuklu ailenin en büyüğü. Eren, aile mesleği olarak hayvancılık ve çobanlığın yanı sıra başarılı eğitim ve spor hayatıyla dikkat çekiyor.

Erzurum Palandöken'de yaşayan Eren'in hayatı üniversiteye başlamasıyla değişti. 2011 yılında Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde giren Eren o yıl kayaklı koşuya başladı. Üniversiteler Kış Oyunları'ndan bu yana, sürat pateni branşında kısa sürede önemli başarılara imza attı.

Almanya'da geçen yıl düzenlenen Sürat Pateni Avrupa Şampiyonası'nda yarı final koşan ilk Türk sporcu oldu.

Eren'in başarısı bununla da sınırlı değil. Uluslararası Katar Sürat Pateni Kupası 2015 yarışmasında da Türkiye'ye 3 altın, 1 gümüş madalya kazandırdı.

Takım arkadaşları tarafından "Kral" diye çağrılan milli sporcu, Güney Kore'de yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları'nda kota almayı hedefliyor.

ulusalkanal.com.tr

Hatay'da “Türkiye, Suriye ve Rusya Krizi” konulu panel düzenlendi Yurt Uyarılar sonrası İstanbul'da son durum! Yurt Sis zincirleme kazaya yol açtı: 15 yaralı Yurt Tarihi kaleyi yazılarla kirlettiler Yurt