Kars’ta öğretmen zorla kaçırıldı

Öğretmenler günü hediyesi zorla kaçırılmak ve darp edilmek oldu

Abone ol

Kars’ın Susuz ilçesi Doyumlu köyünde görev yapan öğretmen H.G, N. U isimli şahıs tarafından silah zoru ile kaçırıldı. Susuz ilçesi Doyumlu köyünde dün görev yaptığı okulun önünden silah zoru ile otomobile bindirilerek kaçırılan 20 yaşındaki öğretmen H.G, zorla tutulduğu evde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

Öğretmeni kaçıran şahıslar N.U, S.U ve Ö.U kaçırma esnasında kullandıkları silahla birlikte jandarma karakoluna götürüldüler.

Ardından olayın mağduru öğretmen H.G Kars devlet hastanesine giderek fiziksel saldırıya maruz kaldığı gerekçesi ile darp raporu aldı.

Susuz ilçesi doyumlu köyü İlköğretim Okulu’nda öğretmen olan H.G dün okul çıkışında, N.U ve yanında bulunan S.U, Ö.U isimli şahıslar tarafından zorla otomobile bindirilerek kaçırıldı. Öğrenci ve öğretmenlerin gözü önünde gerçekleşen olayın ardından haber verilen jandarma kapsamlı operasyon başlattı. Öğretmenin kaçırıldığı ev abluka altına alınarak operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda öğretmeni kaçıran üç şahıs kıskıvrak yakalandılar. Öğretmen H.G Yakalanan şahıslardan şikâyetçi olurken, şüpheliler jandarma karakolunda verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldılar.

Şahısların serbest bırakılmasına tepki gösteren öğretmen H.G avukatı Ali Katkay ile birlikte televizyonumuza gelerek bir basın açıklaması yaptılar. Öğretmen H.G mikrofonlarımıza ’ Ben dün okuldan çıktım, okulun önünde hiç görmediğim ve tanımadığım üç şahıs tarafından silah zoru ile bir araca bindirildim daha sonra şiddet uğradım. Ardından bir eve zorla kapatıldım, kısa süre içerisinde fiziksel şiddete maruz kaldım, ağzım burnum kan içerisinde kaldı. Daha sonra çevredeki vatandaşlarında ihbarı üzerine bulunduğum ve zorla tutulduğum eve jandarma tarafından baskın yapıldı ve ben kurtuldum. Olayın ardından jandarma karakoluna giderek şahıslardan şikâyetçi oldum. Ancak yapmış olduğum şikâyetime rağmen şahıslar serbest bırakıldılar. Ben isyan ediyorum, bu şahıslar beni darp edip zorla kaçırdılar, neden serbest bırakıldılar, anlam veremiyorum ben şikâyetçiyim’ diyerek yetkililerden şüphelilerin cezalandırılmalarını istedi.

Ardından olayı hukuki boyutlarda değerlendiren mağdur öğretmen H.G’ nin avukatı Ali Katkay ‘ Müvekkilim zorla ve cebren kaçırılmıştır. Anayasada müvekkilimi kaçıran şahısların tutuklanmaları gerekirdi. Ancak şüpheliler tutuklanmadılar ve serbest bırakıldılar. Olaya emsal davalar var. Şüphelilerin en kısa sürede gereken cezayı almaları gerekir.’ diyerek olayı özetledi.

Mağdur öğretmenin babası Ertan Gültekin ise yaptığı açıklamada ‘ Ben adalet istiyorum kızımı bu duruma düşürenlerin bir an evvel gereken cezayı almaları gerekir’ dedi.

Özgür Tuğrul

ulusalkanal.com.tr

Akdeniz'in sırları bu projeyle açığa çıkıyor Yurt CHP'de ilk türbanlı aday adayı açıklandı Yurt YGS'de skandal Yurt "Türk ve Kürt'ü ayıramayacaklar" Yurt