Türkiye- İran sınırı kapatıldı

Irak ve Türkmenistan'dan sonra Türkiye de İran sınırlarını kapattı, uçuşlar geçici olarak durduruldu. Hakkari, Van, Ağrı ile Nahçıvan sınır kapıları kapatıldı. Şu ana kadar 8 kişinin hayatını kaybettiği İran'da da 12 eyalette eğitime ara verildi.

Abone ol

İran'da koronovirüs salgını için önlemler artırıldı, Türkiyesınır kapılarını kapattı.

İran'da 8 kişinin yaşamını yitirmesi ile 12 eyalette okullar tatil edildi. Vaka sayısının 43' yükseldiği açıklandı.

Tahran, Kum, Erdebil, Elburz, Merkezi, Hemedan, Kazvin ve Gilan'da bazı okullarda 1 hafta süre ile eğitim yapılamayacak.

Ülkede genelinde spor müsabakaları ve sanatsal faaliyetler de iptal edildi.

Bilançonun ağırlaşması ile Ankara'da tedbir amacıyla İran sınır hattını geçici olarak kapatma kararı aldı. Karar Valiliklere bildirildi.

Kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Hakkari-Esendere, Van-Kapıköy, Ağrı-Gürbulak ve ayrıca Nahçıvan sınır kapıları geçişlere kapatıldı.

İran'dan gelen uçuşlarda iptal edildi. Sağlık Bakanı Koca, tüm uluslararası uçuşların tek taraflı ve geçici olarak durdurulduğunu belirtti.

Koca, Van'dak, şüpheli hastalarla ilgili de açıklama yaptı. Gözlem altındaki 5 kişide virüse rastlanmadı.

Batman Valiliği, kentte İran uyruklu bir kişinin koronavirüs şüphesiyle hastaneye yatırıldığı iddialarının gerçek olmadığını duyurdu. Valilik açıklamasında, "İlimizde koronavirüs hastası veya şüpheli vaka bulunmamakta olup, yayılan haberler asılsızdır." denildi.

ulusal.com.tr

Şehit Mecit Demir Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı Gündem Doğu Akdeniz'de sıcak gelişmeler Gündem Gelibolu’da Mavi Vatan mitingi Gündem İçişleri Bakanı Soylu, Başkale'de çadırların kurulduğu alanda incelemelerde bulundu Gündem