Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti Koronavirüs tehlikesine rağmen sürüyor. Evlat nöbetindeki aileler virüs salgınına karşı aralarında mesafe bırakıp maske takarak önlem alırken, 65 yaş üstü anne ve babalar sokağa çıkma yasağı nedeniyle eyleme ara vermek zorunda kaldı.

Abone ol

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti Koronavirüs tehlikesine rağmen devam ediyor. Aileler dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP binası önünde beklemekten vazgeçmiyor. Önlem olarak maske takıyor ve aralarında mesafe bırakıyor. Ancak eyleme ara vermek zorunda kalanlar da var.

4 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Özkan için eyleme katılan baba Süleyman Aydın, HDP milletvekillerine seslendi.

5 yıl önce dağa kaçırılan kızı Hayal için eylemin ilk gününden beri evlat nöbetini sürdüren Süheyla Demir, 1,5 yaşındaki çocuğuyla bekliyor. Demir, kızına ve dağdaki tüm gençlere seslendi.

Koronavirüs tehlikesine rağmen evlat nöbetini bırakmayan aileler, çocuklarına kavuşuncaya kadar eylemi sürdürmekte kararlı.

ulusal.com.tr

Feyzullah Hasankahya hayatını kaybetti Gündem İstanbul'da tarihi günler Gündem Sağlık Bakanlığı'ndan "Bakan Koca"nın sosyal medya hesapları hakkında uyarı Gündem Türkiye sağlık çalışanları için sokakları alkışlarla inletti Gündem