Son dakika: Enflasyon çift haneli rakamlara yükseldi

Enflasyon rakamları Kasım'da tekrar çift haneyi gördü. Yıllık enflasyon yüzde 10,56'ya yükseldi.Verileri değerlendiren ekonomistler, üretim odaklı olunmadığı sürece enflasyonun düşürülemeyeceğini söylüyor

Abone ol

Enflasyon kasım ayında tekrar çift haneye yükseldi. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,56 artış gösterdi.

Eylül ayından itibaren tek haneye inen yıllık enflasyonun düşüşü Kasım ayında sekteye uğradı. Türkiye İstatistik Kurumu Kasım ayında enflasyonun tekrar çift haneye yükseldiğini açıkladı.

Enflasyon kasımda ekim ayına göre 0,38 artış gösterdi. Kasımda fiyatı en çok artan ürün yüzde 16.65 ile domates oldu.

Domatesi yüzde 14.98 ile salatalık, salatalığı da yüzde 12,31 ile tost makinesi izledi.

Aylık en yüksek artış yüzde 2,69 ile kış reyonlarında yerini alan giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti. Yıllık en fazla artış yüzde 43,35 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda oldu.

Verilerle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan da açıklama geldi. Rakamları sosyal medya hesabından değerlendiren Albayrak, "Görünümdeki iyileşme sürüyor. Yılbaşından bu yana tüketici enflasyonunda 10 puana yakın düşüş yakaladık. Enflasyonla mücadelede güçlü duruşumuzu sürdüreceğiz." dedi.

ulusal.com.tr

Albayrak'tan enflasyon açıklaması Ekonomi Dolar ne kadar oldu? Ekonomi BDDK'dan derecelendirme kuruluşlarına ilişkin tebliğde değişik Ekonomi Kasım ayının zam şampiyonu domates Ekonomi