İşte AKP'nin 4'üncü yolu

“Koalisyon kurulamazsa ne olacak?” Kulislere göre, AKP “'koalisyon hükümeti, azınlık hükümeti ve geçici seçim hükümeti” alternatiflerine yeni bir seçenek ekledi. Bu formülle AKP muhalefet partilerinden biriyle anlaşacak ya da tek başına erken seçim yapılmasına ilişkin Meclis kararı alınmasını isteyecek.

Abone ol

AKP’nin hükümeti kurmak için yeni formüller ürettiği siyaset kulislerinde konuşulan en sıcak konu.

Buna göre AKP, "koalisyon hükümeti, azınlık hükümeti ve geçici seçim" alternatiflerine yeni bir seçenek ekledi. Partinin hukukçu kurmaylarının gündeme getirdiği 4’üncü yol, bugünkü hükümetle seçime gitme amacını taşıyor.

Bu yaklaşımın siyasi etiğe aykırı olacağı yorumları yapılırken AKP kurmayları, "siyaseten tartışılabilir ama anayasaya aykırı değil" değerlendirmesi yapıyor.

Ankara Kulislerinde konuşulanlara göre; AKP, muhalefet partilerinden biriyle anlaşarak ya da tek başına erken seçim yapılmasına ilişkin Meclis kararı alınmasını isteyecek. Bu konu önce Danışma Kurulu gündemine gelecek. Danışma Kurulu'nda anlaşma çıkmazsa, grup önerisi olarak TBMM gündemine indirilecek. Bu noktada MHP'nin önergeye 'evet' oyu kullanarak ya da çekimser kalarak seçim kararının alınmasına katkı sağlayacağı hesabı da yapılıyor.

Plana göre, bu süreç 45 günlük süre dolar dolmaz veya hemen ardından işletilecek.

Bu şekilde seçim kampanyasında avantaj yine iktidar partisinde olacak. Bakanlıklar, belediyeler ve kamu kurumlarının olanaklarının kullanılması da AKP açısından avantaj sağlayacak.

ulusalkanal.com.tr

Teröristler jandarmaya gıda maddesi taşıyan minibüsü kaçırdı Gündem Çarpıcı açıklamalar: Henüz hazır değiliz Gündem PKK'dan helikoptere silahlı saldırı Gündem Yola tuzak kurarken parçalanarak öldü! Gündem