İran'dan yeni Paris açıklaması

Abone ol

“Batı dünyası yeni bir Haçlı seferinin bahanesini yarattı”

Fransanın başkenti Paris’te yaşanan terör saldırıları İran’da tepki ile karşılandı. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Fransa ziyaretini iptal ederken, Dışişleri bakanlığı ve İran Milli güvenlik konseyi üyelerinden teröre tepki açıklamaları geldi. Aydınlık’ın ulaştığı ismini açıklanmasını istemeyen İranlı Dışişleri yetkilisi, “ Batı dünyası yeni bir Haçlı seferinin bahanesini yarattı” diyerek ile yaşanan terör saldırılarını 11 eylül saldırılarına benzetti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani' yaşanan terör saldırılarından dolayıönümüzdeki hafta yapacağıİtalya ve Fransa'yı ziyaretlerini iptal etti. Saldırıların ardından İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı'nın Avrupa programının iptal edildiğini açıkladı.

İran 1.700 vatandaşını teröre kurban verdi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile gerşekleştirdiği telefon görüşmesinde görüşmesinde terörizmle mücadele etmenin gerekli olduğunu vurgulayarak, şu ana kadar 1700 İran vatandaşının terör örtütleri tarafından şehit edildiğini ifade etti.

Ziyaret Ertelendi

Paris’teki terör saldırılarına işaret eden İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Roma’ya düzenleyeceği ziyaretin daha uygun bir zamana ertelendiğini belirtti.

Zarif, İran İslam Cumhuriyeti terörle küresel mücadelede kararlıdır

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, Paris terör olaylarını şiddetle kınayarak Fransa devlet ve halkına başsağlı diledi. Zarif bu olaya kurban gidenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek İran'ın terörle mücadele konusunda ilkeli politikasının altını çizdi.

Zarif ayrıca, "Paris olayları bir daha aşırıcılıkla terörizmin uluslararası bir tehdit olduğunu ve terörizmle mücadele için küresel bir işbirliği yapılması gerektiğin gösterdi. İran İslam Cumhuriyeti bu hususta ciddi şekilde çaba gösterecektir" diye belirtti.

Fransa teröristlere verdiği desteğin maliyetini ödüyor

Mehr Haber Ajansına konuşan İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Sekreteri,Muhammed Hasan Aseferi, , IŞİD ve tekfirci terör gruplarının batının ürünü olduğuna dikkat çekerek , "Eğer Amerika ve onun yandaşları Suriye ve Irak'ta bulunmasalardı, bölge bugün bu gibi sorunlarla karşı karşıya kalmayacaktı"dedi.

Aseferi, terörist gruplar ve IŞİD'in başta Amerika üzere batılı ülkeler tarafından desteklendiklerini ifade ederek, bölgedeki gerici Arap ülkelerinin teröristlere silah ve asker sağladıklarını iddia etti.

Hasan Aseferi, bugün Paris'te yaşanan'ın kaç yıldan beri Irak ve Suriye'de yaşanmaktadır, “batı yarattığı terörün vebalini ödemektedir” dedi.

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Sekreteri, batılı ülkeler kendi hayatlarını sürdürebilmek adına batı Asya ülkelerde güveliksizlik çıkarma peşinde olduklarını söyledi.

Fransa teröristlere verdiği desteğin neye malolduğunu gördü

Paris terörist saldırısını İran basınına değerlendiren İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Üyesi, İbrahim AghamuhammediFransa teröristlere verdiği desteğin neye malolduğunu gördüdedi.

Agamuhammedi, "İslam dünyasını karıştırmak amacıyla gerçek İslamla alakası olmayan bir İslam yaratan Fransa ve batılı devletler, bugün kendileri de bu sorunla karşı karşıya kalarak pençeleşmektedirler" dedi.

İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Üyesi, Fransa'nın teröristlere verdiği desteğin karşılığını aldığını söyleyerek, kendi menfaatlerinin temini için teröristlere destek vermemeleri için bu acı hadise başta Fransa olmak üzere diğer batılı ülkelere ibret dersi olması gerekir, ifadelerini kullandı.

Paris olayları, çifte standardın uygulanmasının sonucudur

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Paris'teki terör saldırıları, terörizm karşısında çifte standart uygulanması sonucu yaşandı" dedi.

Suriye zirvesi için Viyanada olan İran Dışişleri Bakan YardımcısıEmir Abdullahiyan yaptığı açıklamada, Paris ve Beyrut'ta gerçekleşen terör olaylarına dikkat çekerek, "Bu acı olaylar çifte standart uygulayarak terörizmi iyi ve kötüye bölmenin, bölge ve dünya için kötü sonuçlar doğurabileceğini ve hiçbir ülkenin terörizmi desteklemekten yarar sağlayamayacağını ispat ediyor" dedi.

Yeni bir haçlı seferinin bahanesi yaratıldı

Aydınlık’a konuşan isminin açıklanmasını istemeyen dışişleri yetkilisi, “Batı yeni bir haçlı seferi için bahanesini yarattı” dedi.

Teröre binlerce vatandaşını kaybetmiş bir ülke olarak Paris’te yaşanan saldırıların acısını yüreğimizde hissettik diyen yetkili, “devletlerini acımasız politikalarının vebalini vatatndaşlar ödüyor” dedi.

Batı’nın 11 eylül sonrası yaşanan senaryoyu tekrar devreye sokmak istediğini savunan yetkili, “Suriye ordusu nihai başarıya bu kadar yakınken bu saldırının gerçekleşmesi ve Fransız debletbaşkanından önce Obama’nın mesaj yayınlaması manidardır” dedi.

Batı, Suriye’de yaşanan terör artık bizim sınırımıza ulaştı ve biz artık daha etkin mücadele edeceğiz diyerek İslam coğrafyasına saldıracak, bunun için hedef ülke olarak fransa seçildi çünkü fdarnsa kendini Suriyeni’nin hamisi görüyor, diyerek Suriyenin geçmişte Franda sömürüsünü yaşayan bir ülke olduğununa dikkat çekti.

Yakup Aslan / İran

ulusalkanal.com.tr

Twitter mesajı Fransız uçağını boşalttırdı Dünya Paris saldırganlarından birinin kimliği belirlendi Dünya Paris saldırıları sonrası Erdoğan'dan karar: İptal etti Dünya Eyfel Kulesi kapatıldı Dünya