Artvin Valisi açıkladı! Ermenistan'a kaçtılar

Bir dönem özel görevleriyle Türkiye Cumhuriyeti'ne meydan okuyan F tipi savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara yurt dışına kaçtı. Kamera görüntülerinde yakalama kararı çıkarılmadan saatler önce sabaha karşı ülkeyi terk eden savcıların tek tip kıyafet kullandıkları ve gümrükten yüzlerini gizleyerek geçtikleri görüldü

Abone ol

Sabaha karşı aynı tip kıyafetler içinde yarım saat arayla Sarp Sınır Kapısı'na geldiler. Kameraların olduğu alanlardan başları yerden kaldırmadan geçtiler.

Yurt dışına kaçarken kameraya yakalanan bu şahıslar, bir dönemin özel görevli kumpas savcıları. F tipi savcılar, haklarında tutuklamaya dönük yakalama kararı çıkarılmadan saatler ülkeyi terk etti.

10 Ağustos'u 11 Ağustos'a bağlayan gece Zekeriya Öz'ün saat 03.46'da, Celal Kara'nın ise 04.19'da Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçtığı tespit edildi. Artvin Valisi Kemal Cirit, Öz ve Kara'nın hava yolu kullanmadığını açıkladı.

Vali Cirit'in açıklamalarının hemen ardından F tipi savcıların yurt dışına kaçarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Öz ve Kara'nın koyu renk pantolon, mavi tişört giydikleri ve sihay şapka taktıkları görülüyor.

Kumpasçı savcılar kameraların olduğu alanda başlarını öne eğerek yüzlerini kaçırıyor. Zekeriya Öz'ün badem bıyıklarını kesmiş bir de gözlük takmıştı dikkat çekmemek için ...

Hakkında yakalama kararı bulunan eski savcı Mehmet Yüzgeç de kayıplara karıştı. Yüzgeç'in de telefonlarını yanına almadan evinden ayrıldığı belirlendi. Mehmet Yüzgeç'in yurt dışına kaçıp kaçmadığı henüz netleşmedi.

F tipi savcıların firar etmesinin ardından hükümetten ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan geldi. Akdoğan, "Yargı yetkisini milletten değil başka mahfillerden alanlar, hukuktan böyle kaçarlar. Allah'tan bunlar Türkiye'den kaçarken yasa istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

7 terörist öldürüldü Gündem Memurlar için önemli karar! O şart indirildi Gündem Türkçe için tehlike çanları uyarısı Gündem Polislere silahlı saldırı güvenlik kamerasında Gündem