AKP’deki cemaatçi kopuş, örgütlere sıçradı

İstifa dilekçesinde davet üzerine AKP’de görev aldığını anlatan Bayat, “Gelinen noktada, bırakın parti teşkilat mensuplarını, milletvekili hatta bakanları bile devre dışı bırakan 'dar oligarşik bir yapının' parti politikalarını belirlemede tek yetkili haline gelmesi kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Abone ol

AKP yönetiminin kendi seçmeninden “yeni bir düşman” üretme arayışına girmesinden şikayet eden Bayat dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

“Oligarşik yapının, politikaları ve yanlış yönlendirmeleri, milletimizi kutuplaştırmaktadır. Bu yapının hasmane tutumu, aynı zamanda kendi seçmeni olan ve ‘insanlığa hizmetten başka hiçbir gayesi olmayan’ toplumun bir kesimini, hedef haline getirmiştir. Paranoyalarla toplumun hemen hemen her kesimiyle çatışılması, temel hak arayışlarına kulak tıkanması, ‘yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gidilmesi’ gibi masum ve haklı taleplerin parti yönetimindeki ‘dar oligarşik bir yapının’ yönlendirmeleri doğrultusunda ‘komplo, dış güçlerin tertibi, darbe’ olarak nitelendirilmesini kabul edilemez bulmaktayım. İktidar sorumluluğu yolsuzluğun üstüne kararlılıkla gitmeyi ve şeffaf olmayı gerektirir. Maalesef bugün özellikle, hukukun üstünlüğü tartışılır hale gelmiştir. Bu şartlar altında, yıllardır hizmet etmeye çalıştığım partimde, siyasete devam etmemin, yanlışlara ortak olmak anlamına geleceğini düşünmekteyim.”

Aydınlık

Japonya'ya hareketi öncesi konuştu Gündem Erdoğan'dan mektup açıklaması Gündem Yeni yargılama tartışması Gündem İşçi Partisi İstanbul'un Kartal İlçesinde Belediye Başkan adayını açıkladı Gündem