Kılıçdaroğlu: Hayır oyu vereceğiz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye ve Irak tezkeresi hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Tezkereye şöyle bir baktığımızda sanki IŞİD terör örgütü işin perdesi ama Suriye ile nasıl mücadele edeceğiz? Bu anlayışla geldiğini görüyoruz. Hayır oyu kullanacağız" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te oylamaya sunulacak olan Suriye ve Irak tezkeresini değerlendirdi.

Meclis resepsiyonunda konuşan Kılıçdaroğlu, tezkerede IŞİD'in perde olarak kullanıldığını söyledi, "Sadece IŞİD terör örgütü ile mücadele etme yönünde bir teklif gelseydi buna 'evet' diyecektik." dedi.

Tezkeredeki asıl amacın Suriye yönetimini hedef almak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ben Suriye’de rejimi nasıl değiştiririm. Askeri Suriye’ye nasıl sokarım’ arayışı var. " diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Türk askerinin Ortadoğu’ya sokulmaması gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, tezkeredeki yabancı askerler konusuna için de, "Siz yabancı askerleri getirerek mi sınırlarınıza hakim olacaksınız?" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Komutanlar PKK'ya ayrı başlık açtı Gündem Erdoğan'dan tezkere yorumu! Gündem Türkiye'de Ebola'dan ilk ölüm gerçekleşti Gündem İşçi Partisi: Ülkemizde yabancı askerlerin konuşlanmasına hayır Gündem