'Yatağan TÜRK-İŞ’in Namusudur!'

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bugün partisinin İstanbul’da toplanan Merkez Yürütme Kurulu’nda, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin özelleştirilmesine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Perinçek açıklamasında, TES-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin tarafından TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’na iletilen, mücadele ve ortak irade çağrısı yapılan mektubun duyarlılık ve kararlılığını yürekten paylaştıklarını vurguladı ve "İşçi Partisi bu mücadelede TÜRK-İŞ’in sorumlu ve kararlı tavrı ile birlikte olacaktır." dedi.

Basın açıklaması şöyle:

"Tayyip Erdoğan iktidarının, Cumhuriyet kurumlarına yönelik saldırıları devam etmektedir. Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin ardından şimdi de Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesi sürecine girmiştir.

Özelleştirme Saldırısının Ön Cephesi

Cumhuriyetimizin yokluk içinde var ettiği, büyük kâr getiren santrallerimiz yok pahasına özel sektöre peşkeş çekilmek istenmektedir. Termik santrallerimizle birlikte Milas-Yatağan bölgesinde bulunan kömür işletmelerimiz de özelleştirme saldırısının hedefindedir.

Yeniköy ve Kemerköy santrallerimizin milletimize yıllık getirisi kurulum maliyetleriyle birlikte 12,5 milyar dolardı. Yapılan ihale sonucunda bu iki santralimiz bir yıllık getirisinin yaklaşık altıda birine karşılık gelen 2 milyar 670 milyon dolara satıldı.

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Santrallerimizin bağlı olduğu EÜAŞ, en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 10. sırada yer almaktadır. Santrallerimize kömür sağlayan Güney Ege Linyit İşletmesi’nin sadece 2012 yılı karı 244 milyon dolardır. Güney Ege Linyit İşletmesi’nin bağlı olduğu Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ise vergi rekortmenleri arasındadır!

Enerji ve Maden İşçileri Kahramanca Mücadelesi

Bu süreçte TES-İş ve Maden-İş Sendikalarımızın Yatağan Şubelerinin önderliğinde enerji ve maden işçilerimiz büyük bir mücadele yürütüyorlar. Hem Milas ve Yatağan’da hem de Ankara’da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde ekmeklerini ve vatanlarını kahramanca savunuyorlar.

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy enerji ve maden işçileri sadece kendi emekleri ve ekmekleri için mücadele etmiyorlar. Onlar bugün Vatan ve Cumhuriyet mücadelesinin en ön cephesinde kahramanca çarpışıyorlar.

Özelleştirme saldırısı karşısında kazanılacak zafer yalnızca santrallerimizi ve madenlerimizi kurtarmayacaktır. Zafer, Emperyalizmin Cumhuriyet Devrimimizi yok etme girişimlerine esaslı bir darbe indirecektir.

İhale Derhal İptal Edilmeli

Bu sebeple Yeniköy ve Kemerköy ihalelerini iptal ettirmek, Yatağan ihalesini ise yaptırmamak yalnızca Milas ve Yatağan’da mücadele eden işçilerimizin görevi değildir. Bu görev bütün Vatan ve Emek güçlerinin önünde yakıcı olarak durmaktadır.

TES-İş Yatağan Şube Başkanımız Fatih Erçelik ve Maden-İş Yatağan Şube Başkanımız Süleyman Girgin tarafından TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’na iletilen, mücadele ve ortak irade çağrısı yapılan mektubun duyarlılık ve kararlılığını yürekten paylaşıyoruz.

İşçi Hareketinin Kararlılığını Paylaşıyoruz

· Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy işçilerinin mücadelesi bugün işçi sınıfının ön cephesidir, Türkiye’nin ön cephesidir!

· Yatağan Türkiye’nin ve Cumhuriyetin namusudur!

· Yatağan bugün TÜRK-İŞ Konfederasyonumuzun namusudur!

Bu konuda TÜRK-İŞ yöneticilerimizin kararlı bir tavır alacaklarını umut ediyoruz.

İşçi Partisi bu mücadelede TÜRK-İŞ’in sorumlu ve kararlı tavrı ile birlikte olacaktır."

Haber: Hatice Kara

Kamera: Mevlüt Aydoğan

ulusalkanal.com.tr

Yatağan işçileri: Çözüm ortak mücadale Ekonomi Taşerona karşı tek başına Ekonomi Hekimler isyanda: Müezzinoğlu bunu izah edemez! Ekonomi MEB önünde eylem Ekonomi