ABD'de siyasi kaos sürüyor: Trump'tan seçimde usulsüzlük açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri bir yandan yeni yönetimine hazırlanırken diğer yandan 3 Kasım’daki başkanlık seçimleriyle ilgili tartışmalar sürüyor. Seçime hile karıştırıldığı iddialarını gündemde tutan Donald Trump, sosyal medya hesabından uzun bir açıklama yayınladı. ABD'nin yeni başkanı seçilen Joe Biden ise izleyeceği dış politikayla ilgili mesajlar vermeye devam ediyor. Biden, İran nükleer anlaşmasına geri döneceğini ancak bu sürecin zorlu olacağını söyledi.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesaplarından, seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ayrıntılarını içeren bir açıklama yayınladı.

Trump, yaklaşık 45 dakika süren konuşmasına "Belki bu, bugüne kadar yaptığım en önemli konuşma" diyerek başladı. 3 Kasım seçimlerinde Demokratlar tarafından organize bir şekilde usulsüzlük yapıldığını söyledi.

Trump, Demokratların kritik eyaletlerde önceden hazırlık yaparak çok sayıda oy pusulası basıp bunları belirsiz kişilere gönderdiklerini, sonra da Biden lehine kullanılmış gibi kayda geçirdiklerini savundu.

Resmi olmayan sonuçlara göre ABD’nin yeni başkanı seçilen Joe Biden ise izleyeceği dış politikayla ilgili açıklamalarını sürdürüyor.

Biden, Trump yönetiminin çekildiği İran nükleer anlaşmasına geri döneceğini ancak bu sürecin zorlu olacağını söyledi.

Joe Biden, ülkesinin müttefikleri ve ortakları ile müzakereler yoluyla İran'a yönelik kısıtlamaları sıkılaştırmaya ve uzatmaya çalışacağını söyledi.

Biden, "ABD, gerektiğinde yaptırımları geri getirme seçeneğine sahip, İran da bunu farkında" ifadesini kullandı.

Yeni ABD başkanı Joe Biden, "İran'ın nükleer bombaya sahip olması Suudi Arabistan, Türkiye, Mısır ve diğerleri üzerinde nükleer silahlara sahip olma konusunda muazzam bir baskı oluşturur ve o bölgede ihtiyacımız olan son şey nükleer kapasite birikimi" diye konuştu.

Fransa Ulusal Meclisi'nden skandal karar: Dağlık Karabağ kararı onaylandı Dünya Irak'tan PKK açıklaması: ''Tüm silahlı yapılar Sincar'ı terk etti'' Dünya ABD Suudi Arabistan'a askerî eğitim desteğini 5 yıl daha uzattı Dünya İran Hükümeti suikast ile bağlantılı şahısları tespit ettiğini açıkladı Dünya