Esad, Suriye'nin tek umudunu açıkladı

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye-Rusya yakınlaşmasının Şam için bir umut olduğunu söyledi. Esad, görüşmenin Türkiye'nin Suriye politikasını değiştirmesini umduklarını belirtti.

Abone ol

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Rusya'nın saygın gazelerinden Komsomolskaya Pravda'ya Ankara-Moskova ilişkilerindeki normalleşmeyi değerlendirdi. Esad, ilişkilerin Şam için de bir umut olduğunu belirtti.

"Suriye'nin tek ümidi Rusya ve Türkiye arasındaki yakınlaşma" diyen Esad'ın açıklamaları dünya ajansları tarafından da son dakika olarak verildi.

Suriye Cumhurbaşkanı, Halep konusunda da açıklamalarda bulundu. Esad, "Teröristleri geldikleri yer olan Türkiye'ye sürmek ya da öldürmek için bu bölgeyi temizlemeye devam etmek zorundayız. Başka bir seçenek yok. Halep, bu hamle için çok önemli bir sıçrama tahtası olacak" dedi.

Suriye lideri ayrıca, ülkesindeki iç savaşın artık Rusya ve Batı arasında bir çatışma olduğunu ifade etti.

Esad, IŞİD ile mücadele için zamanında PYD'ye silah verdiklerini söyledi. Suriye’deki Kürtlerin büyük bir kısmının bağımsızlık istemediğini belirten Esad, “Tüm Kürtleri ve aynı zamanda Ermenileri, Çeçenleri, Türkleri, Arapları değerlendirmeden, sadece Kürtlerin bir kısmıyla konuşamayız. Kürtlerin büyük bir bölümü bağımsızlık istemiyor, sadece bazılarının bu talebi var” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ABD'ye gitti Dünya Putin o anlaşmayı onayladı Dünya Suriye'den çarpıcı mesajlar: 'ABD, Erdoğan'a yılanı öp diyor' Dünya Antonio Guterres BM Genel Sekreteri seçildi Dünya