Yarın olağanüstü toplanıyor

Meclis geçici seçim hükümetinin kurulmasının ardından yarın olağanüstü toplanıyor. Genel Kurul’un önceliği yeni bakanların yemin töreni olacak. Ardından Irak-Suriye tezkeresinin uzatılması görüşülecek.

Abone ol

Geçici seçim hükümetinin kurulmasının ardından Meclis Genel Kurulu yarın olağanüstü toplanıyor. Genel Kurul’un öncelikli gündemi yeni bakanların yemin töreni olacak.

Göreve başlayan bakanların özlük haklarına kavuşabilmeleri ve maaşlarını alabilmeleri için Meclis’te yemin etmeleri gerekiyor.

Ardından 2 Ekim’de süresi dolacak olan Irak ve Suriye’ye operasyon yapılmasına imkân veren Başbakanlık tezkeresi oylanacak.

AKP, CHP, MHP ve HDP gruplarına, 3 Eylül Perşembe günü Meclis’in olağanüstü toplanma çağrısı yapmıştı. 7 Haziran'da yapılan seçimin ardından Meclis Genel Kurulu 3 Eylül Perşembe günü dokuzuncu toplantısını yapacak.

ulusalkanal.com.tr

ABD'nin Türkiye'ye yaptığı "PKK ile masaya oturun" çağrısına Vatan Partisi'nden yanıt geldi Gündem AYM Başkanı'ndan Yargıtay Başkanı'nın o çıkışına yanıt Gündem Şehit polislere veda Gündem PKK'lı teröristler baba ile oğlunu kaçırdı Gündem