Mahalleler Birliği, Meclis yolcusu

İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de plansız kentsel dönüşüm projeleri ve acele kamulaştırma kararlarına karşı çıkan Mahalleler Birliği temsilcileri Meclis'e gitmek üzere İstanbul'dan yola çıktı. Sloganlar eşliğinde Ankara'ya uğurlanan heyet, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere yaşadıkları sorunları ve taleplerini iletecek.

Abone ol

İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de rantsal dönüşüm projeleriyle mücadele eden Mahaller Birliği temsilcileri, haklakrının takibi için Ankara'ya uğurlandı.

Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerle görüşecek heyeti, İstanbul'dan yüzlerce vatandaş Türk Bayraklarıyla sloganlarla yolcu etti.

Yolculuk öncesi basın açıklaması yapan Füsun Goven, kentsel dönüşüm sürecinde bire bir yaşadıkları sorunları parti temsilcilerine anlatacaklarını kaydetti.

Rant için değil, halk için projelerin yapılmasını isteyen mahalleliler, sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Açıklamaların ardından 66 kişiden oluşan Mahalleler Birliği heyeti İstanbul'dan yola çıktı.

Heyet, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin başkanvekilleri ile 26 Nisan'da yürürlüğe giren 6306 sayılı kanun dahilinde yapılan düzenlemelere dair görüş ve önerileri sunacak.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

Almanya'ya bir tepki de Aydın'dan Gündem Seri katille özçekim! "Seni tebrik ediyorum" Gündem Kahraman şehitlere veda Gündem Kapıkule'de 8 kilometrelik tır kuyruğu Gündem