OPEC’ten toparlanma açıklaması

ABD’nin ham petrol stokları hızlı yükseliş gösterdi. Stoklar geçen haftaya göre 15 milyon varil arttı. OPEC Başkanı Muhammed Arkab, toparlanmanın 2020’nin ikinci yarısında olacağını söyledi.

Abone ol

Petrol tarihin en düşük seviyelerinde seyrediyor. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 21-22 dolar aralığında işlem görüyor. Batı Teksas türü ham petrolün varili 15,37 dolardan alıcı buluyor.

Fiyatlarda dibin görüldüğü bu dönemde stoklar da yükseliyor. ABD’nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre sert bir yükselişle 15 milyon varil arttı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının 518,6 milyon varile yükseldiğini açıkladı.

Amerika’da ticari ham petrol stoklarına dâhil olmayan stratejik ham petrol stokları ise değişmeyerek 635 milyon varil seviyesinde kaldı.

Petrol üretimi ise azaldı. ABD’nin ham petrol ithalatı geçen hafta bir önceki haftaya göre günlük ortalama 743 bin varil azalışla 4,94 milyon varile, petrol ihracatı da günlük ortalama 546 bin varil düşüşle 2,89 milyon varile geriledi.

Söz konusu dönemde ABD'nin ham petrol üretimi ise günlük ortalama 110 bin varil düşüş gösterdi. Böylece, ülkenin günlük ham petrol üretimi 11-17 Nisan haftasında yaklaşık 12,2 milyon varil seviyesinde gerçekleşti.

OPEC Başkanı Muhammed Arkab ise iyimser tahminlerde bulundu. Arkab, “2020'nin ikinci yarısında petrol piyasasında toparlanma başlayacak.” dedi.

Cezayir Enerji Bakanı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü Başkanı Arkab, fiyat düşüşünün Kovid-19’dan kaynaklandığını, durumun geçici olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

abd
Çiftçiyi korumaya yönelik ek tedbirler Ekonomi Tarım sektörü parlayan yıldız Ekonomi Akaryakıtta indirim kararı Ekonomi Merkez Bankasından faiz kararı! Dolar ne kadar oldu? Ekonomi