Erdoğan'dan 'erken seçim' açıklaması! Seçimler ne zaman?

Ak Parti teşkilatı ile bayramlaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs ile mücadele de sona yaklaşıldığını ifade etti. Türkiye’nin üretimini ve istihdamını artırması gerektiğini söyleyen Erdoğan, erken seçim iddialarına da yanıt verdi.

Abone ol

Erdoğan, "Attığımız normalleşme adımları sonrasında ortaya çıkan tablo, doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Bu vesileyle Arife Günü'nden bayram bitimine kadar 4 gün süreyle evde kalarak mücadelemize destek veren milletimin her bir ferdine sabırları için şükranlarımı sunuyorum. Yaptığımız fedakârlığın karşılığını inşallah hep birlikte fazlasıyla alacağız." dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin koronavirüs salgını sürecini başarıyla yönettiğini ve sonuca yaklaştığını dile getirdi.

Erdoğan, "Yeni normal dediğimiz, yaşadığımız döneme mahsus bir hayat biçimine kendimizi alıştırmak mecburiyetindeyiz. Maske kullanımı, fiziki mesafeye riayet, temizliğe dikkat etme olarak özetleyebileceğimiz bu hayat biçimiyle salgın dönemini en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin bir an önce üretimini ve istihdamını artırması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, "Türkiye'nin bir an önce üretimini ve istihdamını artırmaya ve hedeflerine kilitlenmeye ihtiyacı vardır. Salgın sonrası siyasi ve ekonomik olarak yeniden yapılanacağı anlaşılan küresel sistemde hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için bunu başarmak zorundayız." diye konuştu.

Hedefinde ise CHP vardı.

CHP'ye tepki gösteren Erdoğan, "Yıllarca sağlık alanında yaptığımız yatırımları eleştirenlerin ne kadar içi boş siyaset yaptıkları son 2,5 aydır yaşananlarla ortaya çıkmıştır.Tek parti devrinden bugüne bir arpa boyu yol kat edememiş CHP zihniyetinin, eserleriyle değil, milletimizin değerleriyle saldırılara geçmesi boşuna değildir. dedi.

Erdoğan, erken seçim iddilarına yanıt verdi.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ve bu sistemin ülkemize katkılarını hazmedemeyenlerin insanımızı zehirlemesine izin vermeyeceğiz. 2023 seçimlerine kadar diğer faaliyetlerimizin yanı sıra bu hususta da yoğun gayret içinde olmalıyız. Önümüzde hem programlarımızı uygulamak hem milletimizle gönül bağımızı güçlendirmek için 3 yıllık bir vakit var" diye konuştu.

ulusal.com.tr

Parklarda yeni dönem başladı Gündem İçişleri Bakanlığı açıkladı! Kovid-19 aile içi ve kadına yönelik şiddetin oranlarını değiştirdi Gündem Bakan Koca: Başarı, 83 milyonun gösterdiği uyumun sonucu Gündem Girişimci Emine Yılmaz değerlendirdi: Salgın sürecinde gıda güvenliği ve Ar-Ge çalışmaları Gündem