Bakan Akar F-16'dan mesajı verdi: Kabadayılık yapmaya kalkanlar geldikleri gibi giderler

ABD'nin Kıbrıs'ın Rum Kesimine uyguladığı silah ambargosunu kaldırması sonrası Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Ege Denizi'nin kuzeyinde F-16 ile uçan Akar, Çanakkale Şehitler Abidesi'ni selamladı. Doğu Akdeniz'deki Türkiye karşıtı hamlelere sert tepki gösteren Milli Savunma Bakanı, binlerce kilometreden gelip kabadayılık yapmaya, hak iddia etmeye, koruyucu melek rolü oynamaya kalkanlar var. Bunlar gelir ve geldikleri gibi giderler" dedi.

Abone ol

ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Kesimine uyguladığı silah ambargosunu 33 yıl sonra kaldırması Türkiye'ye göz dağı olarak yorumlanmıştı. Türkiye bu gözdağına kararlılıkla yanıt verdi. Peş peşe gelen tepkiler sonrası Milli Savunma BakanıHulusi Akar, dikkat çeken bir uçuş gerçekleştirdi.

"Her zaman her yerde" parolasıyla görev yapan 113. Filo Komutanlığı'na gitti Akar. Beraberinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi de vardı. Komutanlardan brifing aldı.

Ardından Akar, uçuş teçhizatlarını kuşandı, F-16 kokpitine geçti.

Dört kol uçuşuna liderlik eden Akar, 2020-2021 eğitim yılının ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanı Çanakkale Boğazı üzerinde uçtu Şehitler Abidesi'ni selamladı.

Bakan Akar daha sonra Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi’ne geçti. Tüm Türk hava sahasının takip edildiği merkezde brifing aldı. Doğu Akdeniz ve Ege2ye ilişkin konuştu, kararlı mesajlar verdi.

Yunanistan'a seslendi Akar. "Arkanızda kim olursa olsun, gerçeği değiştiremezsiniz" dedi.

Milli Savunma Bakanı, ABD'nin ambargo kararına da sert yanıt verdi.

ulusal.com.tr

Fahrettin Altun'dan Yunanistan'a tepki: Saçının teline zarar gelirse bedelini ödersiniz Gündem İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu başladı Gündem KYK borçları meclis gündeminde Gündem Bakan Akar'dan Doğu Akdeniz mesajı Gündem