Yurt dışında ilgi az

Cumhurbaşkanlığı seçimi için yurt dışında bulunan Türkler, randevu sistemi ile oy kullanmaya başladı. Ancak randevu sistemine ve seçimlere ilgi oldukça az. 3 Milyona yakın seçmenin oy kullanması beklenirken, şu ana kadar sadece 248 bin kişi randevu talebinde bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimi içim yurtdışında randevu sistemi ile oy kullanma işlemi başladı.

Ancak yurt dışında bulunan Türklerin seçime ilgisi oldukça az oldu.

Yurtdışında oy vermesi planlanan 2 milyon 734 bin 429 seçmenden cumhurbaşkanlığı seçiminde 1’inci turda oy kullanmak için randevu alanların sayısı sadece 178 bin 959’da kaldı. 1’inci ve 2’nci tur için ise bu sayı toplam 248 bin 285.

Türk seçmenlerin 1 milyon 380 bin 909 olarak açıklandığı Almanya’da dahi birinci turda oy kullanmak için randevu alanların sayısı 92 bin 92’de kaldı.

Katılımın az olmasının nedeni ise randevu sistemi...

Birçok seçmen oy kullanabilmek için başkonsolosluğa giderek adres kaydı yaptırması gerektiğini bilmiyordu, bazıları da kullanmayı bilmediğinden internetten randevu alamadı.

Randevu alamayanların YSK’nın 26 Temmuz’da otomatik belirlediği gün ve saatte sandığa gitmesi gerekiyor.

Bu sandıklar da farklı ve uzak şehirlerde olabildiğinden seçimlere katılım bir hayli az oldu.

AKP hükümeti durumdan rahatsız oldu.

YSK'ya randevu sisteminin kaldırılması için başvuruda bulundu.

Başvuruyu değerlendiren YSK , AKP'nin talebini uygun bulmayarak reddetti.

ulusalkanal.com.tr

Demirtaş'ın konvoyuna silahlı saldırı: Yaralılar var Gündem "20 bin Türkmen'e ev sahipliği yapılacak" Gündem Atalay mesajı verdi: Çalışma bu yaz bitiyor Gündem Facebook çöktü Gündem