Kütahya'da bir okul Türkçe'nin doğru kullanılması için bu yöntemi buldu

Kütahya'da bir okul, öğrencilerin Türkçeyi doğru öğrenebilmesi için "Yöresel Ağız Sokağı" kurdu... Şehitler Ortaokulu yönetimi tarafından okulun bir katının koridoruna asılan yazılarla, kullanılan yöresel ifadelerin altına doğrusu yazıldı.

Abone ol

"İlimon değil limon, İbram değil İbrahim, Aşa değil Ayşe, sovan değil soğan...

Kütahya'nın Hisarcık ilçesindeki Şehitler Ortaokulu'nda öğrencilerin Türkçe'yi doğru ifadelerle öğrenmesi amacıyla "yöresel ağız sokağı" oluşturuldu.

Şehitler Ortaokulu yönetimi, büyük bölümü günlük yaşamda kullanılan yöresel ağzın derslere de yansıması üzerine yaşadıkları zorluklar karşısında bu yöntemi geliştirdi

Okulun bir katının koridoru "yerel ağız sokağı'na" dönüştürülerek duvarlara asılan yazılarla, kullanılan yöresel ifadelerin altına doğrusu yazıldı.

Yöresel ifadeler yerine doğru kelimelerin kullanılması için geliştirilen bu yöntemle, öğrenciler yöresel ağızdaki ifadelerin doğru şeklini öğrenebiliyor.

ulusalkanal.com.tr

O ilde vatandaşı serinleten haber: Klima açmayan sürücü yanacak Yurt O ilde vatandaşı serinleten haber: Klima açmayan sürücü yanacak Yurt Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu Yurt Bu da memesiz inek Yurt