PTT 1. Lig'de ortalık karıştı

Alanyaspor ve Kardemir Karabükspor’un son haftaya iddialı girmesi ortalığı karıştırdı. Karabükspor Başkanı’nın fitilini yaktığı demeç savaşları mahkemeye kadar taşındı. Kavgaya Adana Demirspor da dahil oldu.

Abone ol

1 puan gerisinde bulunduğu Alanyaspor ile Süper Lig’e çıkmak için mücadele eden Kardemir Karabükspor’un Başkanı Ferudun Tankut, Alanya-Göztepe maçındaki tartışmalı hakem kararlarının ardından isyan bayrağını açmış, “Hakem ofsayta rağmen Alanyaspor’a 3 puanı getiren golü verdi. Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tribünde, maç sonu da soyunma odasında üçlü çektiriyor. Alanyalı olan MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu’nun ‘hakemlerimiz hata yapabilir’ kelimelerinin arkasına sığınmaları futbola 22 yılını vermiş olan bizleri kandıramaz. Dışişleri Bakanımız, Türkiye Cumhuriyeti bakanıdır. Her ile ve ilçeye aynı mesafede ve ayni şefkat duygularda olmalıdır” demişti.

‘Kimleri arattırdığını biliyoruz’

Bunun üzerine Alanyaspor’un cevabı çok sert oldu. Başkan Hasan Çavuşoğlu, “Karabük amacına ulaştı. Adanaspor’u Emre Malok’un uydurma bir penaltısı ve yanlı yönetimiyle mağlup ettiler. Ferudun Tankut şike davasında ifade vermiştir. 2007-2008 sezonunda 2. Lig’den 1. Lig’e nasıl çıktılar? Son hafta Mersin, Demirspor’u yenerken, Karabükspor, Mersin’e kimleri, ne için gönderdi önce bunun cevabını versin. Saha dışı işlere hiç bulaşmadık. Tankut bu işlerden iyi anlar. Siyaseti ve siyasileri en iyi Tankut harekete geçiriyor, bu işlere alet ediyor. Kime, kimleri ne için arattıklarını çok iyi biliyoruz. Çıkıp emekten, emekçilerden bahsedip demagoji yapıyor ve kirli ilişkileri kamufle etmek için canla başla çalışıyor” ifadeleriyle yüklendi. Tankut da Çavuşoğlu’nu ispata davet etti.

Adana'dan suç duyurusu

Yaşanan bu demeç savaşlarının ardından ilk 2 yarışından kopan Adana Demirspor harekete geçti. Başkan Sedat Sözlü, takımın mağdur edildiğini ileri sürerek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. “Benim ağabeyim belediye başkanı. Ben bu işe siyaset karıştırmak istemiyorum. Mücadele ederek bir yerlere gelelim istiyorum. Bunun mücadelesini veriyorum” diyen Sözlü, “Ligin sonu gelince PTT 1. Lig’in ne hallere düştüğünü son günlerde bazı kulüp başkanlarının açıklamaları su yüzüne çıkarıyor ve bu aşamada söz konusu açıklamalar bir manada da itiraf niteliği taşıyor. Biz, hukukun içinde kalacağız. Dilekçemizin dikkate alınacağını umuyoruz” ifadelerinin ardından, suç duyurusu dilekçesini, içlerinde bazı maçların görüntülerinin olduğu CD’ler ile savcılığa teslim etti.

Fanatik

Dopingde dünya 3'üncüsüyüz Spor Euroleague’de Final-Four heyecanı Spor Euroleague’de Final-Four heyecanı Spor Fenerbahçe'de Volkan Demirel'e tepki Spor