Hrant Dink davası salı günü başlıyor

Gazeteci Hrant Dink cinayetine ilişkin Yargıtay tarafından birleştiren davanın ilk duruşması salı günü görülecek. İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, 8'i tutuklu 34 sanık ilk kez birarada hakim karşısına çıkacak.

Abone ol

Hrant Dink Cinayeti'ne ilişkin birleşen iki davanın ilk duruşması 19 Nisan salı günü görülecek.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi yapılacak yargılama 3 gün sürecek. Davada 8'i tutuklu 34 sanığı ilk kez birarada hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılarından Gökalp Kökçü, 26 şüpheli hakkında 160 sayfalık iddaname hazırladı.

İddianamede Ramazan Akyürek'in, Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, Tasarlayarak adam öldürme, Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği Görevi kötüye kullanma suçlarından ağırlaştırılmış müebbet 56 yıla kadar hapsi istendi

Ali Fuat Yılmazer de aynı suçlamalardan dolayı, 20 yıldan 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun'a ise Görevi Kötüye Kullanmak suçundan 3 aydan 1'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Hrant Dink Ana Davası'nda Ogün Samast, Yasin Hayal ve Ersin Yolcu'nun da aralarında bulunduğu 3 sanık, Dink suikastında kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasına ilişkin davada ise sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Ercan Demir, Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu tutuklu olarak bulunuyor.

Hakkında yakalama kararı bulunan sanıklardan Ahmet İskender ise hala firari olarak aranıyor.

Yargıtay, 26 Ocak 2016 günü Hrant Dink Suikasti ana davasını, kamu görevlilerinin ihmali davasıyla birleştirmişti

ulusalkanal.com.tr.

"Türkçenin AB'de resmi dil olması dehşet verici" Gündem Yüksekova’da 177 PKK’lı öldürüldü Gündem PKK'da çözülme derinleşiyor Gündem PKK'da çözülme derinleşiyor Gündem