İsveç'te Türkiye aleyhine konuşan PKK yanlısı Kurdo Baksi kimdir? Türkiye hakkında hangi yalanları söyledi?

İsveç'te koronavirüse yakalanan Emrullah Gülüşken'in yeterli tedavi görememesi nedeniyle kızı Leyla Türkiye'ye çağrıda bulunmuş, Türkiye ise hemen harekete geçip Emrullah Gülüşken ve 4 çocuğunu Türkiye'ye getirmişti. Bu olay İsveç'te gündem oldu.

Abone ol

İsveç'te koronavirüs hastalarının hastanelerde tedavi görmemesi ve evlerine yollanması üzerine Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken de mağdur olan kişilerin arasında yer almış ve kızı Leyla Gülüşken'in sosyal medyada babası için yaptığı yardım çağrısı Sağlık Bakanı Koca ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yanıtsız bırakılmamıştı.

Dün bir ambulans uçakla İsveç'ten Türkiye'ye getirilen Gülüşken'in tedavisi Ankara'da başladı.

Türkiye'nin vatandaşına sahip çıkması İsveç'te büyük yankı uyandırdı. Birçok gazete durumu överken bazı medya organları da Türkiye'yi karalama kampanyasına başladı.

Yeni Şafak'ın haberine göre; İsveç'te yaşayan, Türkiye karşıtı Kurdo Baksi, Aftonbladet'e konuşarak, Türkiye'nin bu hareketinin başarısızlığının üstünü kapatmak amacıyla gerçekleştiğini iddia etti. Türkiye'de koronavirüs testi için vatandaşların para ödediği yalanını söyleyen Baksi, Türk basın kuruluşlarının İsveç hastanelerini kötülediğini de iddia etti.

KURDO BAKSİ KİMDİR?

Kurdo Baksi, 5 Haziran 1965 yılında Batman'da dünyaya geldi. 1980 yılında ise ailesi ve dört kardeşi ile birlikte İsveç'e göç etti. Nalin Pekgül'ün kardeşi ve Mahmur Baksi'nin yeğenidir. İsveç'te yazarlık ve gazetecilik yapmaktadır.

Baksi'nin sosyal medya hesaplarında "Kürdistan" yazılı gönderilerin olduğu da görülüyor.

Adalet Bakanı Gül'den Ankara Barosu'na kınama Gündem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ankara Barosu hakkında soruşturma başlattı Gündem Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 100 milyon dolar kredi Gündem İçişleri Bakanlığı: 855 kişiden 402'si yakalandı Gündem